7.000 αστυνομικοί στους δρόμους για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου
Κοινωνία

7.000 αστυνομικοί στους δρόμους για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους την Παρασκευή για την αποτροπή επεισοδίων κατά την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ οι δυνάμεις της Αττικής θα είναι και εκείνες σε ετοιμότητα. Ο σχεδιασμός έγινε σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι αστυνομικοί έχουν πάρει σύμφωνα με πληροφορίες εντολή να περιοριστεί η χρήση χημικών (αν χρειαστεί) στο απολύτως απαραίτητο.

Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα περιπολούν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ενώ σε επιφυλακή θα είναι και η Πυροσβεστική.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα φρουρεί τις διμοιρίες των ΜΑΤ σε Πολυτεχνείο, Αμερικανική Πρεσβεία, Βουλή και γραφεία Ε.Ε. Παράλληλα, θα εποπτεύονται όλοι οι δρόμοι όπου θα περάσει η πορεία, ενώ θα υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι θα επιβλέπουν το Πολυτεχνείο με σκοπό να μην καταστεί ορμητήριο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και Λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ). Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ανοιχτό για το κοινό το Πολυτεχνείο

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό στο κοινό είναι, από το απόγευμα της Πέμπτης, το Πολυτεχνείο, καθώς δόθηκε τέλος στην «κατάληψη» που πραγματοποιούσε μικρή ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών, ενάντια στην… κομματική εκμετάλλευση της επετείου, όπως ανέφερε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ομάδες αναρχικών και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς το Πολυτεχνείο, ενάντια στην «αντικοινωνική κατάληψη», όπως την χαρακτήριζαν.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου και έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι καταληψίες αποφάσισαν να υποχωρήσουν. Στον χώρο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός για πολίτες και οργανώσεις, ώστε να τιμήσουν την επέτειο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet