Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΚΕΔΕ και ΙΣΑ κοντά στους πληγέντες στη Δυτική Αττική

0
389 Προβολές

Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο των δύο φορέων, Γιώργο Πατούλη, μετέβη σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής προκειμένου να συντονίσει τη διανομή φαρμάκων και φαγητού, ενώ επισκέφθηκε ιατρεία που καταστράφηκαν από τη θεομηνία.

Η αποστολή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, διένειμε 2.000 φάρμακα, καθώς και 300 μερίδες φαγητού και πόσιμου νερού στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής.

Ο κ. Γ. Πατούλης και το μεικτό κλιμάκιο συναντήθηκαν στοδημαρχείο Μάνδρας – Ειδυλλίας με τη δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη, προκειμένου να συνεργαστούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε ρουχισμό, τρόφιμα, καθώς και σε γεννήτριες για τους ασθενείς με μηχανική υποστήριξη.

Ο κ. Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ θα συνδράμουν για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής:

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βοηθώντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας που επλήγησαν. Θα συνδράμουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στην ανακούφισή τους. Είμαστε εδώ, αλλά το μυαλό μας βρίσκεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε όλους τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν. Είναι οδυνηρό να βλέπεις τη βιβλική καταστροφή που προκλήθηκε και τους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους αγνοούμενους που ευχόμαστε να είναι καλά και να βρεθούν γρήγορα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για  να καλύψουμε τα κενά της πολιτείας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτή ώρα».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Γ. Πατούλη, την ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ για την άμεση ανταπόκρισή και τη συνδρομή φαγητού και φαρμάκων στους πληγέντες δημότες.

Όπως επισημάνθηκε από τον ρόεδρο Γ. Πατούλη «η ΚΕΔΕ έχει εξασφαλίσει για όσες ημέρες χρειασθεί 300 μερίδες ζεστού φαγητού που θα διανέμονται στους κατοίκους της περιοχής».

Να σημειωθεί ότι η διανομή του φαρμακευτικού υλικού έγινε από εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με τη δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε».

Ακολούθως, ο κ. Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε τους γιατρούς που υπέστησαν αυτή την καταστροφή ότι ο  ΙΣΑ -με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίο του- πρόκειται να τους προσφέρει οικονομική ενίσχυση προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής στους οποίους εξέφρασε τη λύπη του και, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην αποστολή συμμετείχε, επίσης, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Βλ. Σιώμος, ο ταμίας του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος, το μέλος του Δ.Σ. ΙΣΑ, Ι. Νάσιος, οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Θ. Ριζόπουλος και Γ. Κονιδάρης, καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, οι οποίοι μαζί με τον πρόεδρο Γ. Πατούλη επισκέφθηκαν ιατρεία που είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και έκαναν αποτίμηση των ζημιών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up