Δυτική Αττική: Κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία πληγέντων – Αγωνία για 6 αγνοούμενους
Κοινωνία

Δυτική Αττική: Κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία πληγέντων – Αγωνία για 6 αγνοούμενους

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στη Νέα Πέραμο και τη Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Το μέγεθος των ζημιών αποκαλύπτεται όσο περνούν οι μέρες, ενώ οι ανθρώπινες ιστορίες συγκινούν.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 16 νεκροί, ενώ 6 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Για τη φιλοξενία των αστέγων, όπως έγινε γνωστό, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται, ήδη, ελλιμενισμένο το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Optimum Shipmanagement Services», που έχει διατεθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόκειται για το πλοίο «Celestyal Nefeli» και όχι τελικά το «Aegean Queen», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αλλά η αλλαγή έγινε για τεχνικούς κυρίως λόγους και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ. Το πλοίο τέθηκε στη διάθεση των αστέγων, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να φιλοξενηθούν στο κρουαζιερόπλοιο θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους δημοτικές Αρχές, που θα συντάξουν καταλόγους και θα τους παραδώσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο «Celestyal Nefeli». Ήδη, για θέμα έχει γίνει επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας με τους δημάρχους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Μάνδρας συνέστησε στους πολίτες να μην πίνουν νερό από βρύση μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής Αρχής σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό.

Στο μεταξύ, 12 κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό εξοπλισμό τους . Έως τώρα αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, 120 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και των φορέων του βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και πραγματοποιούν αυτοψίες. Οι αυτοψίες σε κτήρια θα πραγματοποιηθούν από μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, ωστόσο για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η άντληση υδάτων και να ολοκληρωθούν οι έρευνες για αγνοούμενους.

Συγκινούν οι ανθρώπινες ιστορίες

Ένας από τους έξι αγνοούμενους στην περιοχή της Μάνδρας έχει καταγωγή από το Σαντομέρι Αχαΐας. Ο αδερφός της γυναίκας του, Χρήστος Φωτόπουλος, ανέφερε μιλώντας στο tempo24.news.

«Ήξερε πολύ καλά εκείνα τα μέρη. Είχαν ξεκινήσει στις 4 το πρωί, όλοι μια παρέα από έξι άτομα. Την ώρα που ο χείμαρρος τους απείλησε ανέβηκαν στα δέντρα για να σωθούν, αλλά ο γαμπρός μου πήγε να σώσει τα σκυλιά του. Τα αγαπούσε πολύ! Ήταν η ζωή του», σημειώνει στο tempo24.news ο κ. Φωτόπουλος.

Ο 70χρονος ζούσε από μικρό παιδί στην Αθήνα. Ήταν εργολάβος οικοδομών, παντρεμένος, με έναν γιο. Η μεγάλη του όμως αγάπη ήταν το κυνήγι. Η αγωνία είναι μεγάλη για τον 70χρονο στο Σαντομέρι, αλλά και στην Πάτρα, όπου εκεί βρίσκονται οι στενοί συγγενείς του. Όλοι ελπίζουν να έχουν ευχάριστα νέα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet