Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Δήμος προς Περιφέρεια: Ξεκινήστε άμεσα την αντιπλημμυρική θωράκιση στο Μαρούσι

0
198 Προβολές

Να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου ζητεί από την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου σημειώνεται ότι «τα χιλιάδες ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η υποκρισία της Περιφέρειας Αττικής «πνίγηκαν» στις χιλιάδες τόνους λάσπης και νερού της Δυτικής Αττικής».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Δυτική Αττική η Περιφέρεια Αττικής ελπίζουμε ότι πήρε το μάθημά της και διδάχθηκε αυτά που μέχρι σήμερα δεν ήθελε ή έκανε πως δεν καταλάβαινε.

Η ασύλληπτη τραγωδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει την ανεπάρκεια και τις τεράστιες ευθύνες για αυτή την καταστροφή.

Ενάμιση χρόνο τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και συναισθανόμενος την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες, έχει καταθέσει δέκα (10) ώριμες μελέτες αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου όπως,

  1. Κοκκινιάς,
  2. Αναβρύτων,
  3. Σωρού,
  4. Ν. Μαρούσι,
  5. Παραδείσου,
  6. Κέντρου,
  7. Ν. Τέρμα,
  8. Αγ. Νικολάου και Αγ. Φιλοθέης, καθώς και
  9. τη μελέτη «Έργων Διευθέτησης Ρέματος Σαπφούς»

Συνολικού ποσού 19.115.000 ευρώ

Με αίσθημα ευθύνης και με πρωτοβουλία του Δήμου μας, αλλά και με ιδίους πόρους συντάχθηκαν οι μελέτες που αποσκοπούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας και έχουν ως στόχο την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους από μελλοντικές καταστροφές.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να αναλάβει τις πολλές και σημαντικές της ευθύνες και να κάνει πράξη αυτό για το οποίο την έταξαν οι πολίτες της Αττικής.

Η ανοχή μας τελείωσε.

Δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα και δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποκριτική συμπεριφορά των αρμοδίων.

Δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό, άλλοι να διαχειρίζονται τα χρήματα μας και άλλοι να έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών.

Κάποιοι επέτρεψαν να μπαζωθούν τα ρέματα.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μπαζωθούν και οι ευθύνες.

Αυτές θα πρέπει να πνίγουν και όχι η βροχή.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει λύση τώρα και να ξεκινήσει άμεσα η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα χιλιάδες ψέματα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η υποκρισία «πνίγηκαν» στις χιλιάδες τόνους λάσπης και νερού της Δυτικής Αττικής.

Μέχρι εδώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up