Τρίτη 22 Μαΐου 2018

«Süddeutsche Zeitung»: Επικίνδυνος τζιχαντιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία

0
91 Προβολές

Την αποκάλυψη ότι ένας ισλαμιστής, που θεωρείται άτομο υψηλού κινδύνου, έφυγε από τη Γερμανία και πέρασε από την Ελλάδα για την Τουρκία, χωρίς να ειδοποιηθούν οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές, κάνει η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος ισλαμιστής Χουσείν Z., ο οποίος έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμένο μήνα αναχώρησε… ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας. Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι αρχές της Τουρκίας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ηλεκτρονικό ίχνος εξαφανίστηκε στις 11 Οκτωβρίου για πολλές ώρες και το επόμενο σήμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εφόσον, όμως, η παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, η συσκευή απενεργοποιήθηκε.

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χουσείν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και υπήρξαν επεισόδια απειλών και εμπλοκής με άλλα άτομα που διέμεναν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων. Επίσης υπάρχουν υποψίες ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους.

Για τον λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι).

Παρά ταύτα, κατάφερε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο Αμβούργο και να φύγει από τη Γερμανία.

Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία.

Ήθελε -όπως ισχυρίστηκε τότε- να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία. Μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές του Βάρτζμπουργκ ότι έφτασε στην Τουρκία.

Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.

H γερμανική εφημερίδα αφήνει μάλιστα υπόνοιες για το πόσο εύκολα διέφυγε, γράφοντας ότι «η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν ισλαμιστή, όπως θεωρούν οι κύκλοι των Αρχών ασφαλείας του κρατιδίου. Η φυγή συνιστά μεγαλύτερη ασφάλεια από την παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή…».

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up