Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός

0
77 Προβολές

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2018 κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Σε αυτό ενσωματώνονται οι αλλαγές και αναθεωρήσεις μεγεθών, τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού 2018 κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ενσωματώνοντας τις αλλαγές και αναθεωρήσεις μεγεθών. Θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 22 Δεκεμβρίου. Τον κρατικό Προϋπολογισμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος παραλαμβάνοντας το «στικάκι» ευχήθηκε «οι επόμενοι Προϋπολογισμοί να είναι καλύτεροι».

Ο πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου για τέσσερις συνεδριάσεις. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, θα αρχίσει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί, μέσα σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οπότε ο κρατικός Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Χουλιαράκης, κατέθεσε επίσης τον κρατικό Απολογισμό οικονομικού έτους 2016 και τον Ισολογισμό χρήσης 2016, έκθεση επί των φορολογικών δαπανών, έκθεση των γενικών διευθυντών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φορολογικής διοίκησης, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, δημόσιας περιουσίας και κοινωφελών περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις δηλώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 58 του ν.4270/2014.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up