Οδοντιατρικοί έλεγχοι σε παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Οδοντιατρικοί έλεγχοι σε παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Προληπτικούς οδοντιατρικούς έλεγχους για τα παιδιά της πόλης στα πρώτα τους σχολικά βήματα πραγματοποιεί, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με Ηρακλειώτες εθελοντές οδοντιάτρους, κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων ξεκίνησε τους ελέγχους σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ενώ, με τη συνέργεια των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, παρόμοιοι έλεγχοι υλοποιούνται στην Α΄ και Β΄ ταξη των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η δράση έχει, σύμφωνα με τον Δήμο, διττό στόχο: αφενός να διαπιστωθεί η κατάσταση των δοντιών των παιδιών, αφετέρου να μάθουν τα παιδιά πώς μπορούν και τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύουν τα δόντια τους.

Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής -οπότε και εξετάστηκαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, εκατοντάδες παιδιών- έτσι και φέτος απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συγκατάθεση των γονέων, οι οποίοι, μετά τον έλεγχο, θα λάβουν βεβαίωση από τον εκάστοτε οδοντίατρο για την υγεία των δοντιών των μικρών μαθητών, όπου θα αναγράφεται εάν το κάθε παιδί χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές οδοντίατρους: Ιωάννα Κατσούλη, Κατερίνα Μακκά, Μαρία Καλού και Βασίλη Φακιρίδη που μας βοηθούν στις συνεχείς μας δράσεις για την προώθηση της δημόσιας υγείας. Με τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά της πόλης μας από τη μια βοηθάμε τις οικογένειες των Ηρακλειωτών, από την άλλη μεταφέρουμε στις μικρές ηλικίες την παιδεία σε θέματα της φροντίδας της υγείας», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

Οι προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχου ξεκίνησαν από τους παιδικούς σταθμούς Βορείου Ηπείρου και Χρυσανθέμων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet