Εκδήλωση αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο
Κοινωνία

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο του αφιερωματικού αυτού έτους για τον Νίκο Καζαντζάκη το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη» την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 από τις 19:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά).

Ο Νίκος Καζαντζάκης αποτελεί μιαν από τις μεγαλύτερες μορφές όχι μόνο της νεοελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η σημαντική και πολύπλευρη προσφορά του στην ελληνική λογοτεχνία και όχι μόνο, τον καταξίωσαν ως οικουμενικό πλέον συγγραφέα με ένα πολύ πλούσιο και ποικίλο έργο.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του, η φετινή χρονιά έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη.

Το ντοκιμαντέρ «33.333: Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη» του σκηνοθέτη Μένιου Καραγιάννη συστήνει ένα άγνωστο στους πολλούς έργο και φωτίζει άγνωστες πτυχές μιας βασανισμένης προσωπικότητας. Πανεπιστημιακοί, φιλόλογοι, ψυχαναλυτές και μεταφραστές φωτίζουν ο καθένας και μια διαφορετική πλευρά του πολυεπίπεδου λογοτεχνικού άθλου, χωρίς να εκλείπει εντελώς και η αυστηρή κριτική απέναντί του. Η ταινία, με επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2016, απέσπασε ιδιαίτερα θερμές αντιδράσεις κοινού και κριτικών.

Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης
Σενάριο-φωτογραφία-παραγωγή: Μένιος Καραγιάννης
Μοντάζ: Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Κατσάνος
Διάρκεια: 90΄

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet