Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους Παξούς
Κοινωνία

Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά στους Παξούς

Σε ορμητικούς χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον Γάιο, την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί.

Τα ορμητικά νερά που συσσωρεύτηκαν από το μεγάλο όγκο της βροχής, έγιναν ποτάμια και κατάφεραν να παρασύρουν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, παρότι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «τη φετινή χρονιά, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έγιναν τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα στο νησί».

Αυτή την ώρα, στο έλεος του νερού στον Γάιο, βρίσκονται δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Κέρκυρα: Οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο και σώθηκε από πολίτες

Μια γυναίκα, στη Λευκίμμη της Νότιας Κέρκυρα, παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από χείμαρρο που πλημμύρισε τους δρόμους της περιοχής, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Η γυναίκα σώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από πολίτες που έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα, ενώ ήδη από την Πέμπτη έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Νωρίτερα, ένα Ι.Χ. όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους. Εκτροπή πορείας αυτοκινήτου σημειώθηκε στην περιοχή Τρίκλινο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω της έντονης κακοκαιρίας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Ο οδηγός του Ι.Χ. είναι καλά στην υγεία του, ενώ γερανός οδικής βοήθειας ανέλκυσε το όχημα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό σταθμό Πετάλεια, στο όρος Παντοκράτορας σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης, καθώς έπεσαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής σχεδόν σε 24 ώρες.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet