Μουσικό Φυτώριο Φιλαρμονικής: Ετήσια μαθητική συναυλία
Πολιτισμός

Μουσικό Φυτώριο Φιλαρμονικής: Ετήσια μαθητική συναυλία

Την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο εκδηλώσεων του δημοτικού κτηρίου στην οδό Παπάγου 7 (2ος όροφος) η ετήσια μαθητική συναυλία του Μουσικού Φυτώριου της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου, όπως μας ενημερώνει η προϊσταμένη του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης & Φιλαρμονικής Σοφία Κορωναίου.

Λίγα λόγια για το Μουσικό Φυτώριο της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου

Το Μουσικό Φυτώριο είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης και Φιλαρμονικής. Είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο 170 μαθητές διδάσκονται δωρεάν μουσικά όργανα και θεωρητική μουσική. Σε ατομικά μαθήματα διδάσκονται όλα τα ξύλινα, χάλκινα και κρουστά μουσικά όργανα καθώς επίσης πιάνο, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες περισσότερων πολιτών του Χαλανδρίου, παραδίδονται μαθήματα από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία.

Κάτι ιδιαίτερα ουσιαστικό και πρωτοποριακό είναι η εκμάθηση Μουσικής σε Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, κυρίως σε μαθητές του «Στουπάθειου». Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Τα μαθήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών, πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο «Στουπάθειο», από εκπαιδευτικό-μουσικό του τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης & Φιλαρμονικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet