Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε ο 2ος πολιτιστικός περίπατος στους δρόμους του Αμαρουσίου

0
107 Προβολές

Με σκοπό τη γνωριμία των πολιτών με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, που σηματοδοτούν και την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ο θεματικός περίπατος «Άθμονον Αμαρυσία: μια πόλη 3000 ετών».

Τους συμμετέχοντες στη δράση καλωσόρισε εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σπύρος Σταθούλης, παρουσία του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καρλαύτη.

Με αφετηρία το δημαρχείο Αμαρουσίου, οι περιπατητές, μετά τη γνωριμία τους με την «Αμαρυσία Αρτέμιδα», περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν σε μερικά από τα βυζαντινά εκκλησάκια της πόλης που έχουν κτισθεί σε αρχαίους και ρωμαϊκούς ναούς, όπως το εκκλησάκι των Ταξιαρχών, την Παναγία τη Μαρμαριώτισσα, τον Άγιο Ιωάννη τον Πέληκα, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία την Οδηγήτρια.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής υπήρξαν μικρές στάσεις, κατά τις οποίες οι περιπατητές συμμετείχαν  διαδραστικά στην περιπατητική εμπειρία. Η διάρκεια του περιπάτου ήταν δύο ώρες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής ήταν ήπιας δυσκολίας, περίπου 2 χλµ. µε συχνές στάσεις και συμμετοχικές δράσεις για το κοινό.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της δράσης είχε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up