Ανακοίνωση του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την 28η Οκτωβρίου
Κοινωνία

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την 28η Οκτωβρίου

Το Παράρτημα Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι υπήρξαν σχολεία στον Δήμο Πεντέλης που αρνήθηκαν το αίτημά του για συμμετοχή στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει:

Κύριοι,

H Ένωσή μας -μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR)- στις 9 Οκτωβρίου 2017, παρέδωσε ιδιόχειρα επιστολή στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πεντέλης για συμμετοχή της στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο θα έκρινε η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ένας αριθμός σχολείων αποδέχτηκαν το αίτημα και τους ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή των μελών του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπήρξε όμως και αριθμός σχολείων που δεν έκαναν δεκτό το αίτημά μας. Μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αρνούνται να αναφερθούν στις θυσίες, αλλά και στα κατορθώματα του Ελληνικού Λαού για την απελευθέρωσή του από την τριπλή φασιστική κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων.Οι θυσίες των Ελλήνων για την Ελευθερία της Πατρίδας μας από τους κατακτητές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση του Λαού. Ελπίζουμε οι εκπαιδευτικοί αυτοί να αναλογιστούν ότι, αποκρύβοντας τις θυσίες αυτές από τη νέα γενιά, απονευρώνουν και το νόημα της Εθνικής Εορτής.

 Πιστεύουμε να σκεφτούν ξανά όσοι αρνήθηκαν το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσουν οι μαθητές επιζώντες, συμμετέχοντες στην αντίσταση κατά των κατακτητών, και να υπάρξει μελλοντικά συνεργασία.

Με εκτίμηση
Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Η Πρόεδρος: Ευαγγελία Κρασσά
Ο Γραμματέας: Κοντοθάνος Άγγελος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet