Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος σε εκδήλωση για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος σε εκδήλωση για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ, η αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και μια από τις δέκα αρχαιότερες του κόσμου, γιόρτασε τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση, που ήταν λιτή, αλλά γεμάτη μεγάλες συγκινήσεις, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην αίθουσα «Παρνασσός», εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το 1897 η ιδρυτική συνεδρίαση του Συλλόγου.

Το «παρών» έδωσαν παλαιοί και νέοι πρωταθλητές, που έγραψαν και γράφουν την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και νυν δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο οποίος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, έχει συνδέσει την καριέρα του με τις μεγάλες στιγμές του αθλητισμού. Μάλιστα, συμμετείχε και στην καταγραφή της ιστορικής διαδρομής των 120 χρόνων μέσα από το πολύ εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ του Τάκη Παπαγιαννίδη.

Στην εκδήλωση, στην οποία βραβεύτηκαν τα ιδρυτικά σωματεία, πρώην πρόεδροι (κ.κ. Μαρσέλλος, Κατσιμπάρδης, Σεβαστής), κοινωνικοί φορείς και οι πρωταθλητές Χρήστος Παπανικολάου (άλμα επί κοντώ), Σοφία Σακοράφα (ακοντισμός) και Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ), βασικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της Ομοσπονδίας στην ανάπτυξη του αθλητισμού δεδομένου ότι τα περισσότερα αθλήματα πριν μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους ανήκαν στη μεγάλη οικογένεια της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε από την Πολιτεία, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «να μην αντιμετωπίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, δηλαδή ως πρόβλημα, αλλά ως κοινωνικό αγαθό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet