Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το κτήμα Ιόλα
Ποιότητα Ζωής

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το κτήμα Ιόλα

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων σχετικά με την πολιτιστική αξιοποίηση και ανάδειξη του κτήματος Ιόλα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Παν. Χαραλάμπους, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Άγγ. Κότιος,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Χατζηανδρέου και Κ. Κρητικίδης, ο ειδικευμένος σε θέματα ΟΤΑ νομικός Β. Χατζηγιανάκης και οι κάτοικοι Αγ. Παρασκευής Δ. Καλιαμπάκος, καθηγητής ΕΜΠ, και Μιχ. Γαβράς, ιατρός, πρ. δημοτικός σύμβουλος, μέλη της επιτροπής. καθώς και ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου για το θέμα, Ν. Σταθούλης. Ο καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κων. Σουλιώτης, μέλος, επίσης, της επιτροπής απουσίασε για αντικειμενικούς, όπως σημειώνονται σε ανακοίνωση του Δήμου, λόγους.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θέματα σχετικά με τους στόχους, την οργάνωση του έργου και το πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής και τέθηκαν οι άξονες και οι άμεσες προτεραιότητες δράσης της, όπως η διερεύνηση μορφής και κόστους βιώσιμης αξιοποίησης του ακινήτου, η αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ για αποκατάσταση εγκαταλελειμμένων εμβληματικών ακινήτων, η επικοινωνία με οργανισμούς, ιδρύματα, τράπεζες, διεθνή φόρα κ.λπ. και η επικοινωνία και προβολή του στόχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet