«Ηχηρή» ανεξαρτητοποίηση Δ. Κατραμάδου από την παράταξη του δημάρχου Τ. Μαυρίδη
Πολιτική

«Ηχηρή» ανεξαρτητοποίηση Δ. Κατραμάδου από την παράταξη του δημάρχου Τ. Μαυρίδη

Σε «ηχηρή» ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης προχώρησε πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατραμάδος.

Λέγοντας ότι δεν μπορεί να μοιράζεται πια την ίδια «πολιτική στέγη» με τον κ. Τάσο Μαυρίδη και κάνοντας λόγο για μια διοίκηση «χωρίς όραμα», η οποία λειτουργεί με «αδιαλλαξία» ο πρώην αντιδήμαρχος δήλωσε ότι θα συνεχίζει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αναζητώντας «οξυγόνο» στην ελεύθερη βούληση, αλλά και συμβάλλοντας στη «δημιουργία νέων υγιών δυνάμεων».

Χαρακτήρισε «πολιτικά κοντό» τον δήμαρχο και ότι φέρνει εισηγήσεις για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό, χωρίς συζήτηση στην παράταξη και κυρίως με τους πολίτες.

Στη δήλωσή του ο κ. Κατραμάδος ανέφερε:

«Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός αποτελούν την πολιτική πυξίδα για τη διοίκηση, ώστε να υλοποιήσει το σχέδιο και το όραμα για την πόλη μας. Δυστυχώς, η έλλειψη διαλόγου, τόσο μέσα στην παράταξη, όσο και με τους συμπολίτες μας, μας φέρνει δύο εισηγήσεις στείρες, χωρίς όραμα, σχέδιο και ρεαλισμό, ένα προϊόν υπηρεσιών με τη λογική του copy – paste, καταργώντας τον ρόλο για τον οποίο μας τίμησαν οι συμπολίτες μας.

»Αν σεβόμαστε τον ρόλο μας, θα βάλουμε σήμερα τέλος σε αυτό το συντηρητικό μοντέλο διοίκησης, του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, ενός μοντέλου που μας χάρισε τρία χρόνια παρακμής και να θα γυρίσουμε σελίδα σελίδα και μέσα από σύνθεση, θα διαμορφώσουμε δύο εισηγήσεις ρεαλιστικές για το σήμερα και το αύριο της πόλης.

»Οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές μας έδωσαν μια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη εντολή, να τ’ αλλάξουμε όλα. Μας έδωσαν το όπλο της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού για να πράξουμε το αυτονόητο και ν’ αφήσουμε πίσω πρακτικές και βαρίδια που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη που θ’ ανθίζει μέσα στην κρίση, μια ευρωπαϊκή πόλη του 201.

»Όταν κάποιος για να το πράξει αυτό δεν μπορεί να είναι κοντύτερος από τη θέση που του εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας, διότι τότε, με φόβο, θα ανακυκλώνει ένα απαρχαιωμένο διοικητικό μοντέλο, με διακοσμητικούς αντιδημάρχους, χωρίς αρμοδιότητες και στα δύσκολα θα δηλώνει απών, όπως κάνει αυτά τα τρία χρόνια ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος, από την αρχή της θητείας του, έδειξε αδυναμία να ακούσει, να συνθέσει, να αξιοποιήσει εμπειρίες άλλων, γιατί, ως γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα, πιστεύει ότι, εάν αποκλείσει το νέο ή διαφορετικό, τότε θα είναι ασφαλής η θέση του.

»Η νοοτροπία του κ. Μαυρίδη για το πώς αντιλαμβάνεται τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τον ρόλο του φάνηκε από την απόφασή του να μας ζητήσει να καταψηφίσουμε την πρόταση για διαχειριστικό έλεγχο στο νομικό πρόσωπο ΚΟΙΠΑΠ, ενώ είχαμε ψηφίσει για το ΠΕΑΠ. Ενώ δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για να γίνει το ίδιο για τον Δήμο και τις σχολικές επιτροπές. 

«Σκόνη και θρύψαλα έγινε η υπόσχεσή μας για κρυστάλλινη διαφάνεια παντού. Απέδειξε πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική και τη δημοκρατία με τον τρόπο που δέχθηκε την πολιτική κριτική του δημοτικού συμβούλου, του κ. Μπαλδεράνου, και αντί να δώσει πολιτικές απαντήσεις θεσμικά, μέσα σε αυτή την αίθουσα, προτίμησε τις αίθουσες των δικαστηρίων.

»Πλέον είναι φανερό από τα έως σήμερα πεπραγμένα ότι δεν έχουμε ισχυρή και αποτελεσματική διοίκηση, υπάρχει έλλειμμα εξειδίκευσης. Μετά από τρία χρόνια δεν έχουμε να παρουσιάσουμε τίποτε άλλο παρά τα έργα που μας άφησαν κληρονομιά οι πρότερες διοικήσεις.

»Δηλώνω ότι δεν μπορώ πλέον να μοιράζομαι την ίδια πολιτική στέγη με τον κ. Μαυρίδη, την πολιτική στέγη της αδιαφορίας, της αδιαλλαξίας, χωρίς όραμα και σχέδιο, χωρίς πολιτική βούληση, χωρίς αξιοκρατία και δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες, που αδιαφορεί για την καθημερινότητα του πολίτη, που την προσπερνούν οι ευκαιρίες.

»Προτιμώ το οξυγόνο της ελεύθερης βούλησης και από σήμερα δηλώνω ότι θα συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την πόλη μου και για τη δημιουργία νέων υγιών δυνάμεων, που θα φέρουν στην πόλη διέξοδο από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί από την πορεία του κ. Μαυρίδη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet