Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε η εκστρατεία Ecomobility 2017-2018 στα Βριλήσσια

0
320 Προβολές

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο πάρκο ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια η έναρξη της εκστρατείας «Ecomobility 2017-2018» για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη.

Στη συνάντηση για την οργανωτική υποδομή της α΄ φάσης της εκστρατείας, την οποία διοργάνωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Εθελοντισμού Δήμου Βριλησσίων, Σ. Χαντζάρα, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του θεσμού, Κ. Βαφειάδης, ο κ. Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος του Ecocity, η κα Παπαδάκη από την επιτροπή οργάνωσης Ecocity, η πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής, Γ. Παρασκευοπούλου, η υπεύθυνη της δομής «Κρίκος», Ε. Φιλίππου, η εκπρόσωπος του Αστεροσκοπείου Πεντέλης κα Ασημακοπούλου, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Καντά κα Τζώρτζη και η καθηγήτρια κα Αναστασάτου μαζί με μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

Η κα Χαντζάρα, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενημέρωσε την ομάδα για τον σκοπό της ενέργειας, ο οποίος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών στην αλλαγή συμπεριφοράς μετακίνησης στην πόλη και την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Βαφειάδης τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού και τη συμβολή των νέων στον εντοπισμό των προβλημάτων και στον σεβασμό της ελεύθερης αστικής μετακίνησης πεζών και ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.

Η 15η περίοδος της Εκστρατείας Ecomobility με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών από 32 πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Βριλησσίων, γίνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συστράτευση και συνεργασία πολλών εκπαιδευτικών οργανισμών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, φορέων και συλλόγων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up