Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν… ζωή στο Πεντελικό όρος
Αυτοδιοίκηση

Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν… ζωή στο Πεντελικό όρος

Με σύμμαχο τη χειμωνιάτικη λιακάδα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών μία ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον, στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, του 1ου Λυκείου Κηφισιάς και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, στην οποία επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δένδρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, o αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος.

Παρόντες, όπως πάντα, ήταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε κοντά μας μαθητές σχολείων της Κηφισιάς και της Δροσιάς, αλλά και από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, που επί δεκαετία συμμετέχουν στις αναδασώσεις μας, τα οποία με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, που έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή.

»Παρά το γεγονός ότι το μυαλό μας είναι κοντά στους συνανθρώπους μας στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τις δράσεις αναδάσωσης. Το δάσος που δημιουργούμε και πάλι εδώ στο Πεντελικό, εκτός των άλλων ωφελημάτων στο περιβάλλον και τη φύση, θα συγκρατήσει τα νερά της βροχής με στόχο να αποφεύγονται καταστροφές όπως οι πρόσφατες.

»Στον ΣΠΑΠ θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ώστε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενεές καλύτερο από εκείνο που παραλάβαμε.  Έτσι και σήμερα έχουμε σαν στόχο να ενισχύσουμε την ευαισθησία των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, αλλά και εθελοντισμού, δίνοντας τους μία άλλη εναλλακτική πρόταση στη συνεχή ροή πληροφορίας στην οποία εκτίθεται πια ο ψηφιακός κόσμος μας. Η σημερινή παρουσία των εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου.

»Ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία της 5ης Αναδάσωσης 2017 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού.

»Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ, να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου. Ευχαριστεί, επίσης, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και τον ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί, επίσης, τους χορηγούς της αναδάσωσης: την εταιρεία Βίκος, τη ΔΕΠΑ, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ τις εφημερίδες ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗΣ Ανατολικής Αττικής, ΕΡΜΗΣ του Αμαρουσίου, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, ΧΤΥΠΟΣ, τις ιστοσελίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΘΕΣΗ και Vrilissia News.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet