«Ερωτηματικά για τον ανύπαρκτο χριστουγεννιάτικο στολισμό Πεύκης – Λυκόβρυσης»
Κοινωνία

«Ερωτηματικά για τον ανύπαρκτο χριστουγεννιάτικο στολισμό Πεύκης – Λυκόβρυσης»

Ανακοίνωση για τον «φτωχό» χριστουγεννιάτικο στολισμό σε Πεύκη και Λυκόβρυση εξέδωσε η δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών, γεγονός που είχε θίξει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Η πόλη μας αξίζει καλύτερης τύχης

Είμαστε στον Δεκέμβριο, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ακόμη περιμένουμε από τη δημοτική Αρχή να στολίσει τον Δήμο μας. Την ίδια ώρα που στις γειτονικές πόλεις έχει δημιουργηθεί μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα, που αλλάζει κάπως το κλίμα από τις μεγάλες σκοτούρες της μνημονιακής Ελλάδας, εμείς -και στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση- μένουμε και πάλι ουραγοί.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα. Και φυσικά και τη διάθεσή μας. Οι καλές στιγμές είναι λίγες και οι δύσκολες πάρα πολλές. Φυσικά και δεν ζητάει κανένας υπερβολές και ακριβά στολίδια από τη δημοτική Αρχή. Ζητάει όμως να σεβαστεί τις εορταστικές ημέρες. Δεν επιτρέπεται να περιοριζόμαστε σε κάποιες «σωλήνες» και κάποιες «ψείρες»  στον κεντρικό δρόμο και από εκεί και πέρα τίποτε άλλο. Τόσο όμορφο στολισμό είχαν παραλάβει το 2011 από τη διοίκηση Θεοδωρακόπουλου. Τι τον έκαναν αλήθεια;

Οι πολίτες και κυρίως όσοι έχουν μικρά παιδιά, αλλά οι καταστηματάρχες, προσπαθούν μόνοι τους να δημιουργήσουν ένα εορταστικό κλίμα στα σπίτια τους και γύρω από τα μαγαζιά τους, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργεί η απουσία του Δήμου.

Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Οι διοικούντες δεν ασχολούνται δυστυχώς με την πόλη. Μοιάζουν σαν να είναι ξένοι και από την Πεύκη και από τη Λυκόβρυση. Έτσι, εκτός από το άναμμα του δένδρου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, που είχε καθιερώσει το 2007 η δημοτική Αρχή Θεοδωρακόπουλου και από το καραβάκι στην πλατεία Λυκόβρυσης, τα υπόλοιπα είναι μίζερα. Για δήθεν οικονομικά προβλήματα να μην το συζητάμε, γιατί οι ίδιοι καμαρώνουν για το… πλεόνασμα που έχουν,  λόγω βεβαίως των υψηλών φορολογικών βαρών που έχουν επιβάλλει (των υψηλότερων στην περιοχή μας) και των πανάκριβων τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Την ίδια ώρα όλοι οι δήμοι προσπαθούν, τουλάχιστον τις εορταστικές ημέρες του Δεκεμβρίου, με τον στολισμό των πόλεων, να αλλάξουν το κλίμα. Να δώσουν χαρά στα παιδιά, να αλλάξουν τη διάθεση των μεγάλων και να συμβάλλουν ακόμα και στην τόνωση της τοπική αγοράς. Σε αυτόν όμως τον γενικό κανόνα διαπιστώνουμε με λύπη ότι ο Δήμος μας βρίσκεται… αλλού.

Σχετικά με τα άφαντα στολίδια που είχε αφήσει «προίκα» στον νέο Δήμο η… κακή διοίκηση της Πεύκης, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής σήμερα της μεγαλύτερης παράταξης της  αντιπολίτευσης ανέφερε:

«Έθεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο το ερώτημα προς τον δήμαρχο αλλά απέφυγε να απαντήσει. Αλήθεια, τι απέγιναν τα εκατοντάδες φωτεινά στολίδια που κάλυπταν ολόκληρη την Πεύκη, στο κέντρο και τις γειτονιές της, που τους παραδώσαμε το 2011; Αλήθεια, πού πήγαν οι μεγάλοι φωτεινοί άγγελοι που κοσμούσαν τις πλατείες της πόλης;»

Και πρόσθεσε:

«Αν κάποιοι ισχυριστούν ότι τα φωτεινά στολίδια… ξεχάστηκαν επάνω στις κολώνες και καταστράφηκαν, αναμένουμε, εκτός από τις δημόσιες εξηγήσεις της δημοτικής Αρχής και τα πρακτικά της… καταστροφής, όπως απαιτεί  ο νόμος».

Καταλήγοντας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είπε:

«Ο Δήμος αξίζει μιας καλύτερης τύχης και οι συμπολίτες μας καλύτερης ποιότητας ζωή. Και γι αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας να κάνουμε κάτι. Αρκετά με τους δήθεν και τους άφαντους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet