Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα δρώμενα του Δήμου, που ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 και είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συλλογικής προσπάθειας της αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, όλων των συλλόγων και φορέων, των Παιδικών Σταθμών, της Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Κορυφαία στιγμή του διήμερου, κατά το οποίο σημειώθηκε, όπως επισημαίνει ο Δήμος, μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ήταν η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τα πυροτεχνήματα που ακολούθησαν, καθώς και το μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα με τον Johnny Vavouras & the Cadillacs.

Είχε προηγηθεί, από το πρωί της ίδιας μέρας, στολισμός δένδρων της πλατείας  από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δημιουργική απασχόληση και ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του Δήμου, στολισμός της πλατείας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και από παιδιά, δρώμενα με ιπτάμενους ξυλοπόδαρους, ξωτικά με μπαλονοκατασκευές, Άγιος Βασίλης, φουσκωτοί χιονάνθρωποι και μασκώτ, χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη, καθώς και επτανησιακά κεράσματα από τον Σύλλογο Επτανησίων «Τα Ιόνια».

Η συνέχεια δόθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με παρουσίαση από το Λύκειο των Ελληνίδων του εθίμου του Δωδεκαημέρου «Τα Ρουγκάτσια» από το Ρουμλούκι Ημαθίας, χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και κάλαντα από τη Θράκη με συνοδεία μουσικών οργάνων, όπως και με φουσκωτό χιονάνθρωπο, νεράιδα με μπαλονοκατασκευές και χριστουγεννιάτικο face painting.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε πρόσφερε χαρά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά που έπαιξαν με κατασκευές, ξυλοπόδαρους, ξωτικά, νεράιδες κ.α. και επισκέφτηκαν τον Άι Βασίλη στο «σπίτι» του.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την τρέχουσα εβδομάδα ως εξής:

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 – κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

  • 9.00-12.00 & 17.30-20.30: Το Ειδικό Γυμνάσιο/Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με παιχνίδια εκμάθησης νοηματικής γλώσσας, ενημερωτική παρουσίαση σχολείου, χειροποίητες κατασκευές, γλυκίσματα και χαμόγελο.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 – κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

  • 17.00-19.30: Ο  Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής «Χελιδόνι» μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με μουσική και χορούς με τις Μυρτώ Κορκοκίου και Βασίλω Ιωάννου.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017  – 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7)

  • 19.00: Συμμετέχουμε στο χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι Αγάπης & Αλληλεγγύης που διοργανώνει ο Δήμος με τον Ξενοφώντα Τζανίνη και την Ορχήστρα του και με τη φιλική συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Αγίου Ανδρέα για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών με τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι κ.ά.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 – Κοντόπευκο

  • 12.00: Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής – ΕΝΕΒΑΠ και o Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροταξιδευτές θα  πραγματοποιήσουν  χριστουγεννιάτικη παρέλαση, Θα ξεκινήσει από το 4ο Γυμνάσιο (Δημοκρατίας 1), θα συνεχίσει στις οδούς Αγίας Τριάδος, Μεσογείων, Ελπίδος, Πεντέλης και θα καταλήξει στην οδό Χίου.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 – κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

  • 11.00-14.30: Ο Σύλλογος Γονέων Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Παρασκευής και για κωφούς – βαρήκοους μαθητές μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κέρασμα και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
  • 16.00-16.30: Ο Σύλλογος Γονέων 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζει μοντέρνους χορούς.
  • 16.30-19.30: Ο Σύλλογος Ηπειρωτών & Χοροστάσι με Παιδικές Ομάδες και ΚΑΠΗ μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με κεράσματα και χορούς υπό τον συντονισμό της Βασίλως Ιωάννου.
  • 17.00-20.00: Δρώμενα για τα παιδιά με ιπτάμενους ξυλοπόδαρους και χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο για τα γράμματα τους στον Άι Βασίλη.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 – κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

  • 11.00-14.00: Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μας περιμένει στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με παιχνίδια, δρώμενα & εορταγορά.
  • 17.00-20.00: Δρώμενα με χριστουγεννιάτικη μασκώτ και χριστουγεννιάτικες μπαλονοκατασκευές.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 – πλατεία «Μελίνα Μερκούρη»

14.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροταξιδευτές» μας προσκαλεί όλους να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μουσική, χορό και με κέρασμα την πατροπαράδοτη φασολάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet