Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για το Μεταναστευτικό, στα Μελίσσια
Αυτοδιοίκηση

Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για το Μεταναστευτικό, στα Μελίσσια

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείων Προαστίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωση των μελών του κόμματος στην περιοχή.

Ομιλητής ήταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και παρών ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.

Η συζήτηση διενεργήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε., σε εξαιρετικό κλίμα και ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα του μεταναστευτικού προσδιορίζοντας όλες  τις παραμέτρους, τις δυσκολίες, τα προβλήματα, αλλά και τις προσπάθειες και επιτυχείς, όπως σημειώνεται, ενέργειες της κυβέρνησης, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι κοινωνικές  επιπτώσεις  και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ν.Ε., «ο υπουργός έδωσε έμφαση στις εντεινόμενες διεθνείς ακροδεξιές – αντιμεταναστευτικες πολιτικές, στις ευρωπαϊκές συμφωνίες που δύσκολα εφαρμόζονται, στην ανεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας, στα κινήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στα λαϊκιστικά ρεύματα που αναπτύσσονται τελευταία, κυρίως στα νησιά, και τις ευθύνες ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων στο φαινόμενο αυτό, στις “ορατές και αόρατες προσπάθειες” να δημιουργούνται προβλήματα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής στα κέντρα υποδοχής και διαμονής, στον ρόλο οικονομικών συμφερόντων κερδοσκοπίας πάνω στις ανάγκες και τον πόνο των ανθρώπων που αναζητούν σωτηρία και ζωή». Σημείωσε, επίσης, ότι «την περίοδο αυτή εντείνονται οι πιέσειςλόγω του αυξημένου και πάλι μεταναστευτικού ρεύματος», επισημαίνοντας τους αυξημένους κινδύνους.

Ακολούθως, ο υπουργός απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων, δομημένων σε επτά κύκλους, ενημερώνοντας με κάθε λεπτομέρεια για το τι εχει γίνει μέχρι σήμερα, χωρίς, όπως τονίζεςται στην ανακοίνωση, να αποκρύψει λάθη και παραλείψεις, καλύπτοντας όλους τους συμμετέχοντες.

Τελος, δήλωσε ότι «παρά το πρωτόγνωρο για τη χώρα μας φαινόμενο, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, παρά τις αδιανόητες και μη αποδεκτές δηλώσεις του κ. Τουσκ, παρά τις πιέσεις, τις συνεχείς διαστρεβλώσεις και την κινδυνολογία, θα τα καταφέρουμε σύμφωνα με τις αρχές και αξίες τις αριστεράς και της κυβέρνησής μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet