Συμπολιτεία: Βανδαλισμοί & κλοπές όλο και πιο συχνά φαινόμενα στα σχολεία του Δήμου
Κοινωνία

Συμπολιτεία: Βανδαλισμοί & κλοπές όλο και πιο συχνά φαινόμενα στα σχολεία του Δήμου

Για βανδαλισμούς, κλοπές και διαρρήξεις σε σχολεία του Δήμου Πεντέλης κάνει λόγο η παράταξη Συμπολιτεία και κατηγορεί τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και τη διοίκησή του ότι απλά «παρατηρεί» και κάποιες φορές «μπαλώνει» την κατάσταση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Οι βανδαλισμοί, οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι όλο και πιο συχνά φαινόμενα στα σχολεία του Δήμου μας

Κακή εικόνα παρουσιάζουν τα σχολεία του Δήμου μας, καθώς, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, τα σχολικά κτήρια και τα κτήρια των παιδικών σταθμών έχουν υποστεί κάθε είδους βανδαλισμούς όπως:

  • Διαρρήξεις και κλοπές εξοπλισμού, κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Λεηλασίες σχολικών κυλικείων.
  • Συνθήματα και γκράφιτι στους τοίχους, πολλές φορές με υβριστικό και άσεμνο περιεχόμενο.
  • Φθορές σε εξωτερικές θερμομονωτικές επενδύσεις σε κτήρια στα οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκε η τοποθέτησή τους με το πρόγραμμα Εξοικονομώ. Σε κάποιες περιπτώσεις οι θερμομονώσεις αυτές έχουν αφαιρεθεί και στη συνέχεια καεί.
  • Στα προαύλια βρίσκονται συχνά αντικείμενα επικίνδυνα για τους μαθητές (σπασμένα μπουκάλια, σύριγγες κ.λπ.).
Ανακοίνωση Συμπολιτείας για βανδαλισμούς στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης

Επίσης, πρόσφατα, κάποια άτομα εκτός σχολείου εισέβαλαν σε σχολικό κτήριο τις νυκτερινές ώρες και, αφού έδιωξαν τον φύλακα, προχώρησαν σε κατάληψη.

Παρόλες τις επισημάνσεις της σχολικής κοινότητας, η διοίκηση Στεργίου κάνει ότι κάνει για όλα τα θέματα του Δήμου. Απλά παρατηρεί. Και κάποιες φορές «μπαλώνει» και «σκεπάζει» τα προβλήματα με αποσπασματικές δήθεν λύσεις, συνοδευόμενες όπως πάντα με πομπώδεις δηλώσεις αυταρέσκειας και ικανοποίηση του «εγώ» του δημάρχου.

Αυτή η στάση έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες, αφού την αποκατάσταση των ζημιών και των βανδαλισμών αναλαμβάνουν οι σχολικές επιτροπές, κάποιες φορές δε ακόμη και οι σύλλογοι γονέων.

Δεν περιμένουμε αλλαγή στάσης από τον κ. Στεργίου. Τον μάθαμε και εμείς και οι πολίτες. Στα θέματα όμως που άπτονται της ασφάλειας και της ευπρέπειας των χώρων όπου ζουν τα παιδιά μας τη μισή τους ημέρα, κάθε ημέρα, θα είμαστε εδώ να αναδεικνύουμε την ανεπάρκειά του ακόμη και στο αυτονόητο, που είναι η προστασία των σχολικών χώρων.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet