Β. Ζορμπάς: Πιέσεις & απειλές Σταθόπουλου – Παπαμιχαήλ για τα Εργαστήρια Τέχνης
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Πιέσεις & απειλές Σταθόπουλου – Παπαμιχαήλ για τα Εργαστήρια Τέχνης

Ότι πιέζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ να εγκρίνουν την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στα Εργαστήρια Τέχνης κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας και τέως δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς.

Ο κ. Ζορμπάς τονίζει ότι, ενώ αρχικώς δεν ψηφίστηκε η πρόσληψη, το θέμα επανήλθε σε δεύτερη συζήτηση και με την αλλαγή ψήφου από πλευράς μελών της πλειοψηφίας και με την «επιστράτευση» άλλων συμβούλων της, το θέμα πέρασε και η πρόσληψη υπερψηφίστηκε.

Ο τ. δήμαρχος καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, χρησιμοποιούν «πιέσεις και απειλές για να περάσουν τις απόψεις και τα ρουσφέτια τους» και τονίζει ότι η παράταξή του θα προσφύγει στους ελεγκτές νομιμότητας, αφού θεωρεί ότι η δεύτερη απόφαση είναι παράνομη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Β. Ζορμπά:

Πιέσεις, απειλές και αξιοπρέπεια

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος φαίνεται ότι με κάθε τρόπο στηρίζει τον εκλεκτό του πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Ακόμη και με πιέσεις (αν όχι απειλές) προς τα μέλη της συμπολίτευσης του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, τέτοιες που τα εξαναγκάζουν να αλλάζουν άποψη και ψήφο μέσα σε λίγες μέρες.
Πριν από μόλις μια εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ εισηγήθηκε την πρόσληψη στην ουσία καλλιτεχνικού διευθυντή στα Εργαστήρια Τέχνης, με αμοιβή 10.000 ευρώ τον χρόνο, τέσσερις σύμβουλοι της συμπολίτευσης, μαζί με αυτούς της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν την εισήγηση του προέδρου. Η εισήγηση καταψηφίστηκε για τους εξής λόγους (που αναπτύχθηκαν σαν επιχειρήματα από όλους όσοι την καταψήφισαν):

α. Γιατί καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή θα μπορούσε να εκτελέσει ένας από τους υπάρχοντες καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης χωρίς κόστος.
β. Γιατί αυτός που θέλει να προσλάβει η δημοτική Αρχή, μπορεί ίσως να είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα Εργαστήρια Τέχνης, ούτε γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές τους.
γ. Γιατί στην κατάσταση της πλήρους διάλυσης που βρίσκονται σήμερα τα Εργαστήρια Τέχνης, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι καλλιτεχνικός διευθυντής.
δ. Γιατί η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΔΑΠ είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει τέτοια κατασπατάληση χρημάτων.

Παρότι η εισήγηση του προέδρου καταψηφίστηκε και δεν μπορούσε να ξανασυζητηθεί (σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) πριν περάσουν 2 μήνες και μόνον εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία, η δικτατορικής νοοτροπίας δημοτική Αρχή την επανέφερε μέσα σε μια εβδομάδα, ασκώντας πιέσεις προς τους συμβούλους της να αλλάξουν την ψήφο τους. Οι τρεις από τους τέσσερις συμβούλους της συμπολίτευσης (Αργυρώ Μπονάρου, Δημήτρης Γυφτέας και Κώστας Αθανασούλης) που είχαν αρχικά καταψηφίσει, ψήφισαν στη δεύτερη συζήτηση υπέρ της εισήγησης, ενώ η κα Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη (σημειωτέον, είναι η υπεύθυνη των Εργαστηρίων Τέχνης), που συνέχιζε να έχει το θάρρος της γνώμης της, διατηρώντας την αξιοπρέπειά της, αντικαταστάθηκε από τη δημοτική σύμβουλο Στέλλα Ψύλλα που επιστρατεύτηκε για να ψηφίσει υπέρ. Στη δεύτερη συνεδρίαση, έδωσε το παρών και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Τέλης Σερκεδάκης, και ψήφισε και αυτός υπέρ, αν και μέχρι δύο μέρες πριν δημοσίως έλεγε ότι θα την καταψηφίσει (στην πρώτη συζήτηση απουσίαζε για να μην ψηφίσει).

Παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρη Παπαμιχαήλ, που χρησιμοποιούν το μέσο των πιέσεων και των απειλών για να περάσουν με το ζόρι τις απόψεις τους και τα διάφορα «ρουσφέτια» τους. Παραδίδουμε και τους συμβούλους που προτίμησαν να διακινδυνεύσουν την αξιοπρέπειά τους, αλλάζοντας εντός μιας εβδομάδας την ψήφο τους.

Εμείς, ως παράταξη που σέβεται τη νομιμότητα και το δημοτικό χρήμα, θα προσφύγουμε στους ελεγκτές νομιμότητας, αφού θεωρούμε ότι η δεύτερη απόφαση είναι παράνομη. Προειδοποιούμε τη δημοτική Αρχή και όσους ψήφισαν ΝΑΙ, να μην προχωρήσουν σε εκτέλεση της παράνομης απόφασης, πριν τελεσιδικήσει η προσφυγή μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουμε τον καταλογισμό των χρημάτων, που θα δοθούν παρανόμως, σε βάρος της προσωπικής τους περιουσίας.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet