Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Το καλύτερο φάρμακο είναι ο εαυτός μας»
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Το καλύτερο φάρμακο είναι ο εαυτός μας»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο το Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης η 4η θεματική ενότητα με τίτλο «Το καλύτερο φάρμακο είναι ο εαυτός μας» του θεματικού κύκλου «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη».

Την εκδήλωση προλόγισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα, η οποία ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την παρουσίαση του θεματικού κύκλου «Ευ Ζην, Υγεία & Πρόληψη» και ανέφερε ότι «ο εαυτός μας μέσω εφαρμογής κατάλληλων διατροφικών προτύπων και αθλητικών δραστηριοτήτων έχει τη δύναμη να προάγει καθοριστικά τη σωματική και πνευματική υγεία».

Η ομιλήτρια, ιατρός Phd παθολόγος – ογκολόγος Ευαγγελία Σταθοπούλου παρουσίασε αναλυτικά τις δυνάμεις που διαθέτει το σώμα και ο εγκέφαλος του ανθρώπου και τις οποίες εάν θέσει σε εφαρμογή λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Η καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους, η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, η διακοπή καπνίσματος/αλκοόλ, η βελτίωση του ύπνου, η εξάσκηση του εγκεφάλου και η αναζωογόνηση του οργανισμού είναι οι βασικοί πυλώνες για το ευ ζην, όπως τονίστηκε στη διάλεξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet