Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Κοινωνία

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Εντατικό «μασάζ» φαίνεται πως χρειάζονται οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς ούτε η ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, φαίνεται ότι έκαμψαν τις ενστάσεις τους σχετικά με την τροπολογία που ποινικοποιεί τη διακοπή των πλειστηριασμών.

Το αίτημα του ΚΚΕ, για ονομαστική ψηφοφορία στη συγκεκριμένη τροπολογία, έχει κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμούσαν να μην ψηφίσουν ένα τέτοιου είδους μέτρο. Άλλωστε δεν πάνε παρά δυο εβδομάδες από τότε που ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωνε ότι «και σήμερα θα πήγαινα σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών».

«Μασάζ» από Κοντονή, Τσακαλώτο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε άλλωστε προσπαθήσει να επαναπροσδιορίσει την «προστασία» από τους πλειστηριασμούς, όπως την εννοεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής, να υπάρχει έλεγχος και να καταλήγει στο μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα».

Υπό αυτούς τους όρους, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, κεντρικό σύνθημα της κυβερνητικής πολιτικής παραμένει το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Ο υπουργός μάλιστα υποστήριξε ότι η μέθοδος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έπρεπε να υπάρχει εδώ και 20 χρόνια και στην Ελλάδα.

Σε αντίθετη, σε πιο ήπια «γραμμή» κινήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές που δήλωσαν τις ενστάσεις τους για τη συγκεκριμένη τροπολογία, λέγοντάς τους ότι αν δεν περάσει, υπάρχει κίνδυνος για τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Παράλληλα, τους εξήγησε ότι η πορεία των πλειστηριασμών είναι συνυφασμένη με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Νωρίτερα πάντως, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωνε ότι «η λαϊκή κινητοποίηση δεν πρέπει να ποινικοποιείται», ενώ προανήγγειλε πως θα ζητήσει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά της τροπολογίας, ενώ στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet