Ξεκινά το έργο ACTIVAGE με τη συμμετοχή του Δήμου Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Ξεκινά το έργο ACTIVAGE με τη συμμετοχή του Δήμου Μεταμόρφωσης

Στο έργο ACTIVAGE, μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια βελτίωσης της διαβίωσης ηλικιωμένων, με στόχο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους, χρησιμοποιώντας το Internet of Things (IoT), συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής. Το έργο ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2018.

Η νέα αυτή τεχνολογία Internet of Things, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο. Αφορά στη συγκεκριμενοποίηση των χρήσεων του διαδικτύου σε αντικείμενα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Το έργο ανέρχεται σε κόστος περίπου στα 20.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα διαρκέσει σχεδόν 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά άτομα τρίτης ηλικίας σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελική συνάντηση για το πρόγραμμα εν όψει της έναρξης υλοποίησής του στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο δημαρχείο Τρικκαίων. Οι φορείς υλοποίησης για την Ελλάδα (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας – CitiesNet, ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ, ΕΚΕΤΑ – ΙΜΕΤ, Δήμος Μεταμόρφωσης, GNOMON) παρευρεθήκαν ώστε να παρουσιάσουν τους στόχους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του έργου και να συζητήσουν για το σχέδιο ανάπτυξης των υπηρεσιών του ACTIVAGE.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει ως εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα και θα προσφέρει σε 150 ωφελούμενους τα παρακάτω:

  • Παρακολούθηση ημερήσια δραστηριότητα στο σπίτι (συγκεκριμένες ώρες).
  • Επικοινωνία με ψυχολόγο.
  • Κουμπί κινδύνου.
  • Ασφάλεια στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet