Εγκαινιάστηκε ο 4ος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο 4ος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Βριλησσίων

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ο 4ος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου Βριλησσίων από τον δήμαρχο Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, του εκπροσώπου του μακαριότατου αρχιεπισκόπου, αιδεσιμολογιότατου πατέρα Αγησίλαου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης και, φυσικά, πολιτών και παιδιών που θα φιλοξενηθούν στον σταθμό από το νέο έτος.

«Σε μία περίοδο όπου οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο Δήμος Βριλησσίων όχι μόνο δεν υποβαθμίζει τη λειτουργία στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς του, αλλά, αντίθετα δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και τη λειτουργία και νέων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και συνεχίζει:

«Στόχος είναι η ουσιαστική και στην πράξη στήριξη της εργαζόμενης οικογένειας που έχει ανάγκη, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο της δημοτικής Αρχής».

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς. «Οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας δεν είναι μόνο τα καινούργια, σύγχρονα ή ανακαινισμένα κτήρια. Ψυχή τους είναι οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν. Το άξιο και έμπειρο προσωπικό των σταθμών, οι εργαζόμενοι που φροντίζουν καθημερινά τα παιδιά μας, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι μικροί μας φίλοι να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους, μέσα στη τρυφερή αγκαλιά των γονιών τους» σημείωσε ο κ. Μανιατογιάννης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «επειδή όλοι βιώνουμε την παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία, τα τροφεία αρχίζουν για τους γονείς που έχουν  ετήσιο εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ, ώστε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και κυρίως όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες. Επενδύουμε με ευαισθησία και ανθρωπιά στο μέλλον της πόλης μας -τα παιδιά μας. Κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα σύγχρονο Δήμο, δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη. Για μια πόλη δημιουργική και σύγχρονη, για μια πόλη κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης».

Κλείνοντας, ο κ. Μανιατογιάννης ευχαρίστησε όλους αυτούς που συντέλεσαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο νέος σταθμός ν’ ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των δημοτών, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές, με Υγεία και Δημιουργία.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο προϊστάμενος του Ιερού ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πατέρας Σπυρίδωνας και το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο εκπρόσωπος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και προϊστάμενος του Ιερού ναού της Αναλήψεως του Κυρίου, πατέρας Αγησίλαος, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, Γ. Καραμέρος, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Στεργίου-Καψάλης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Φ. Χρυσικός, ο διοικητής του Α.Τ. Βριλησσίων, κ. Στασινός, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Ν. Μπαρμπούνης, οι αντιδήμαρχοι Σ. Χαντζάρα, Κ. Μουζάκης, Κ. Βαφειάδης και κ. Μαυραγάνης, η πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Β. Αρσένη, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ, Ι. Κυρίτση, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαρτιγόπουλος, η διευθύντρια και μέλη του Δ.Σ του ΟΚΠΑΔΒ, οι προϊσταμένες των 3 παιδικών σταθμών, το προσωπικό του α’ παιδικού σταθμού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών, ενώ ιδιαίτερο τόνο στην τελετή έδωσαν τα μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, τα οποία θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του νέου σταθμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet