Εικόνες καταστροφής στο Γενικό Λύκειο Μελισσίων μετά την κατάληψη
Κοινωνία

Εικόνες καταστροφής στο Γενικό Λύκειο Μελισσίων μετά την κατάληψη

Σοβαρές καταστροφές άφησαν πίσω τους οι εξωσχολικοί καταληψίες του Γενικού Λυκείου Μελισσίων, όπως καταγγέλλει, με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο facebook, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Οι γονείς αναρωτιούνται εάν με αυτόν τον τρόπο περιφρουρείται και βελτιώνεται το αγαθό της δημόσιας Παιδείας.

Σημειώνεται ότι οι γονείς, όπως σημειώνουν, είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν την κατάληψη του σχολείου, όταν πληροφορήθηκαν ότι επίκειται κάτι τέτοιο, συγκαλώντας έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στην οποία έγινε «έγινε γόνιμος διάλογος» με τους εκπροσώπους του 15μελούς Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ενημερώθηκαν σχετικώς  ο διευθυντής του ΓΕΛ Μελισσίων και ο πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ωστόσο, δεν απετράπη η εισβολή εξωσχολικών στη σχολική μονάδα, με τα αποτελέσματα που καταγράφονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε μεγαλύτερες τις φωτογραφίες

Ειδικότερα, με επιστολή που είχε αποστείλει ο σύλλογος σε σειρά αποδεκτών ανέφερε:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Μελισσίων

Αριθμός Πρωτ.24/20.12.2017 
Προς: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μελισσίων είναι δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ουσιαστικά, αποτελεσματικά και πάντα συλλογικά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όταν πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κατάληψης της σχολικής μονάδας σύγκάλεσαμε έκτακτη συνεδρίαση, την Τρίτη 19.12.2017 στην οποία προσήλθαν εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και ερχόμενοι σε γόνιμο διάλογο με τους μαθητές, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε τα ζητήματα που ανέκυψαν στη σχολική κοινότητα, με πνεύμα σύνεσης και εμπιστοσύνης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της κατάληψης. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τηλεφωνικά τον διευθυντή του Γ.Ε.Λ. Μελισσίων, Μαρκότση Ιωάννη και τον πρόεδρο της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Παλαιοδήμο Άγγελο.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά μας και την πλευρά του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου στο σχολικό χώρο εισήλθαν εξωσχολικοί το βράδυ της Τρίτης 19.12.2017 και τον κατέλαβαν.

Κατά τη διάρκεια μιας κατάληψης αναδεικνύονται αδυναμίες και τακτικές για την αποποίηση και τον αυθαίρετο καταλογισμό ευθυνών. Ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις μας και την υπευθυνότητα του ρόλου μας και καταδικάζουμε την παράνομη είσοδο και την παραμονή στο σχολικό χώρο από διάφορες ομάδες, με συνέπεια τη διακοπή των μαθημάτων και τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου.

Η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας και επειδή, το αγαθό της Δημόσιας Παιδείας εξακολουθεί να υπάρχει, φρονούμε ότι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να το περιφρουρήσουμε και για το λόγο αυτό αιτούμαστε τη βοήθειά σας, για να αντιμετωπίσουμε την κατάληψη.

Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών

– Δήμαρχο Δήμου Πεντέλης
– Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Πεντέλης
– κο. Διευθυντή Γενικού Λυκείου Μελισσίων
– Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας
Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης
– Σύλλογο Διδασκόντων Γενικού Λυκείου Μελισσίων
– Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πεντέλης
-15μελές Μαθητικό Συμβούλιο Γενικού Λυκείου Μελισσίων 
– Μέλη Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Μελισσίων

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet