Κ. Αγοραστός: Το 2018 να μας ενώσει για μια Παραγωγική Επανάσταση
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Αγοραστός: Το 2018 να μας ενώσει για μια Παραγωγική Επανάσταση

«Να μας ενώσει το 2018 ο στόχος για Παραγωγική Επανάσταση, με δουλειές για όλους και κυρίως τους νέους» εύχεται για τη νέα χρονιά ο πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο ακόλουθο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Στο ξεκίνημά της κάθε νέα χρονιά αναθερμαίνει ελπίδες και προσδοκίες, επαναθέτει στόχους, ενεργοποιεί τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.
Τις ώρες αυτές, που ο παλιός χρόνος δίνει τη σκυτάλη στον καινούργιο, καθίσταται επίκαιρη η διδαχή του Σωκράτη: «Το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου όχι στο πώς θα πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου».

Στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση εργαζόμαστε με προσανατολισμό να «χτίσουμε» μια νέα Ελλάδα:

  • μ’ ένα ριζικά νέο -σε δομές, νοοτροπία και λειτουργία- κράτος, που εξυπηρετεί κατά τον πλέον αποτελεσματικό και φιλικό τρόπο τον πολίτη,
  • μ’ ένα οικονομικό μοντέλο που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην παραγωγή μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας,  ώστε η οικονομική ανάκαμψη να είναι τέτοια που και το εθνικό εισόδημα να αυξάνει και να δημιουργεί πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας (job-rich recovery),
  • με ισχυρές Περιφέρειες, πρωταγωνίστριες στην ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών και της προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς και στη στήριξη της κοινωνίας και ιδίως των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Οι Περιφέρειες διαβαίνουν το κατώφλι του όγδοου χρόνου της «ζωής» τους έχοντας καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως ένας θεσμός που φέρει αποτελέσματα και αποτελεί βασική σταθερά για την κοινωνία και τη χώρα μας. Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο της, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα, τη μετεξέλιξή της σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για την οποία εκπονούμε νομοθετική πρόταση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), προκειμένου να την καταθέσουμε στην κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις και να τη θέσουμε σε διάλογο με την κοινωνία, επιζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Γνώμονάς μας είναι οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΕΝΠΕ για Περιφέρειες με ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους αναλογούντες ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, κανονιστική αυτονομία, δηλαδή την αρμοδιότητα να θεσπίζουν κανόνες δικαίου για τα θέματα αρμοδιότητάς τους, σταθερές και δυναμικές πηγές ίδιων εσόδων και φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση, βασιζόμενη σε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία και υποστηριζόμενη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το 2018 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά της Περιφερειακής Διακυβέρνησης.

Το 2018 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά μιας νέας Ελλάδας.

Το 2018 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά της  Παραγωγικής Επανάστασης με δουλειές για όλους και κυρίως τις νέες και τους νέους.

Αυτή την πλέον καταρτισμένη νέα γενιά που είχε η πατρίδα μας οφείλουμε να θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, έχοντας στρατηγική επιλογή τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με αξιοπρεπείς αμοιβές, ώστε να σταματήσει η μετανάστευση να είναι ουσιαστικά η μοναδική διέξοδος για τις νέες και τους νέους μας.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον με ανανεωμένες ελπίδες και αυτοπεποίθηση, εφ’ όσον προχωρήσουν ριζοσπαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κι εφ’ όσον ενωμένοι εργαστούμε με βάση τις κοινές μας αξίες για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων.

Ας είναι το 2018 η χρονιά που τα έργα, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες θα «μιλήσουν» πιο δυνατά από τα λόγια.

Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή προκοπή στην καθεμιά και τον καθένα σας».                                                                         

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet