Σφοδρές χιονοπτώσεις «παραλύουν» την Κίνα
Κόσμος

Σφοδρές χιονοπτώσεις «παραλύουν» την Κίνα

Ανανεώθηκε την Κυριακή ο «μπλε συναγερμός», το χαμηλότερο επίπεδο στο σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων, καθώς σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν την Κίνα, προκαλώντας χάος, με διακοπή της κυκλοφορίας και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Δεκαεννέα αυτοκινητόδρομοι στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας έχουν κλείσει από την Κυριακή το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Στην πόλη Σινγιάνγκ της κεντρικής επαρχίας Χενάν, η σφοδρή χιονόπτωση, που διήρκησε από την περασμένη Τετάρτη έως την Παρασκευή, η χειρότερη σύμφωνα με τα τοπικά αρχεία από το 1951, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τρεις. Από την περασμένη Πέμπτη κλειστά παραμένουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια της πόλης, 26 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ ζημιές υπέστησαν πάνω από 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, προκαλώντας ζημιά ύψους 219 εκατ. γιουάν (33,8 εκατ. δολάρια).

Στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας οι τοπικές Αρχές δίνουν στους κατοίκους παπλώματα και παλτά προκειμένου να αντέξουν το τσουχτερό κρύο που επήλθε μετά την έντονη χιονόπτωση της προηγούμενης Τετάρτης, τη χειρότερη που έχει πλήξει την περιοχή από το 2008. Οι χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα καλλιεργειών, προκαλώντας ζημιές ύψους 3,5 δισεκ. γιουάν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet