Στην τελετή βράβευσης Ελλήνων αθλητών από την ΕΟΕ ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην τελετή βράβευσης Ελλήνων αθλητών από την ΕΟΕ ο Γ. Πατούλης

Σε μία λαμπρή τελετή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) βράβευσε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές τους που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, βράβευσε την αθλήτρια Ιωάννα Δεσύλλα, η οποία κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία έως 62 κιλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Taekwondo κάτω των 21 ετών.

Η Ιωάννα Δεσύλλα, η οποία έχει προπονητή της τον Θεόδωρο Ζηνέλη, έχει αναδειχθεί και 3η νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την «έμπρακτη, αμέριστη και συνεχή στήριξή του στον Αθλητισμό της χώρας και κυρίως στις αθλήτριες και τους αθλητές».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» που θέσπισε η ΕΟΕ, για να τιμήσει κορυφαίους παράγοντες που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Δόθηκε, επίσης, το έπαθλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο «Sport Beyond Βorders», μετά από πρόταση της ΕΟΕ, στον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, για όλα όσα έχει προσφέρει για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού θέματος στη Λέσβο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τους επιφανείς οικονομικά επιχειρηματίες να στηρίξουν το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στον Δρόμο για το Τόκιο» και όπως πρότεινε τα χρήματα της «υιοθεσίας» θα τα λαμβάνουν απευθείας οι αθλητές.

Στην τελετή βραβεύσεων παρέστησαν, εκτός από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, Ιωάννης Σαρίδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο γ.γ. της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώργος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης, Γιώργος Βαρδινογιάννης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet