Παρέμβαση προέδρου ΚΕΔΕ στην ημερίδα Cyta Smartcity Open Day στην Κύπρο
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση προέδρου ΚΕΔΕ στην ημερίδα Cyta Smartcity Open Day στην Κύπρο

«Χρυσή ευκαιρία» για να κινητοποιηθεί το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, αλλά και να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και η καινοτομία με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας, χαρακτήρισε τη δράση Cyta Smartcity Crowdhackathon, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Σε παρέμβαση του μέσω skype κατά την ενημερωτική ημερίδα Cyta Smartcity Open Day που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στην Κύπρο με αφορμή την παρουσίαση της δράσης του μαραθωνίου Cyta Smartcity Crowdhackathon ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κύπρο το διάστημα 23-25 Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, επικαλούμενος την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Crowdhackathon City Challenge στην Ελλάδα, επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ υποστήριξε με θέρμη τη δράση, ως μέρος της προσπάθειας για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στη χώρα μας. «Να αντιμετωπιστεί με πράξεις, κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη  βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων  και  καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών και θα αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων, τόνισε και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την αντίστοιχη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, συμμετέχοντας ενεργά στον μαραθώνιο που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου με μέντορες και κριτές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι στη διοργάνωση της Αθήνας τον περασμένο Μάιο ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή, αλλά και η όρεξη των νέων παιδιών.

Διακόσιοι νέοι άνθρωποι χωρίστηκαν σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων και 17 μέλη επιτροπή αξιολόγησης, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, εργάστηκαν για την υλοποίηση πρωτότυπων εφαρμογών, ιδιαίτερα χρήσιμων για τις πόλεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, η ΚΕΔΕ πρότεινε ως επόμενα βήματα, τη δημιουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή της, για την ωρίμανση των εφαρμογών και την κεντρική διάθεσή τους στους Δήμους ώστε να υποστηριχθούν τα νέα παιδιά, αλλά και να εξοικονομηθεί κόστος για τους Δήμους καθώς μία εφαρμογή θα πληρώνεται μία φορά.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η διοργάνωση και 2ου Μαραθώνιου Καινοτομίας στην Ελλάδα φέτος τον Ιούλιο, με προκριματικά σε 15 πόλεις, και απεύθυνε πρόσκληση προς όλους τους παριστάμενους.

Για την εμπειρία από τη διοργάνωση του Crowdhackathon City Challenge στην Ελλάδα μίλησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ένωσης, Γ. Τσιάμης.

Στο Cyta Smartcity Open Day που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κύπρο και είχε ως στόχο την ανάδειξη και τη συζήτηση καλών πρακτικών για τις έξυπνες πόλεις, συμμετείχαν πλήθος από startups, developers που έχουν ενδιαφέρον σε θέματα που σχετίζονται με τις έξυπνες πόλεις, καθώς και εκπρόσωποι Δήμων, εταιρειών και οργανισμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet