Γ. Πατούλης: Απαγορευτική η χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Απαγορευτική η χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αποκορύφωμα την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως θεσμός καθημερινά από τους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, από τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να υπερασπιστούν όχι απλώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και τις ίδιες τις αξίες του Ελληνισμού, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας.

Ούτε η κρίση, ούτε η λιτότητα, ούτε οι οικονομικές δυσκολίες δεν μπορούν να λυγίσουν το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. Αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι επιχειρούν σήμερα, στο όνομα ενός δήθεν ψευδεπίγραφου ρεαλισμού, να προχωρήσουν σε έναν ανέντιμο κι ανιστόρητο συμβιβασμό με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανεχθεί ίσως την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, των αεροδρομίων και των λιμανιών μας, στο όνομα μιας δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν πρόκειται  όμως να ανεχθεί να ξεπουληθούν οι αξίες και η Ιστορία μας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη, και όχι σύνθετη.

Στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας Κράτους δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, ως εκ τούτου, καθίσταται απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την ευθύνη να μπει μπροστά, με κάθε τρόπο και μέσο, σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, για να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πολίτες και δημιουργούμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να προωθήσουν έναν ανέντιμο συμβιβασμό, που δεν θα λαμβάνει υπόψη τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ως θεσμός επιθυμούμε ειλικρινά και αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ειρήνη και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεν θέλουμε και δεν  έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό. Όμως η θέση αυτή δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση η «κερκόπορτα» για να ενισχυθούν, για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις του αλυτρωτισμού, που μετέτρεψαν στο πρόσφατο παρελθόν τα Βαλκάνια σε «πυριτιδαποθήκη» της Ευρώπης.

Αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη, μαζί με τους πολίτες, να επιβάλουμε  στο «Μακεδονικό» την εθνική γραμμή, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα όχι μόνον τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet