Τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Καμάρα τίμησε το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Καμάρα τίμησε το ΠΕΑΠ

Τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Καμάρα τίμησε το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση του κ. Καμάρα:

«Μεγάλη χαρά τιμή και συγκίνηση για τον άνθρωπο, αυτοδιοικητικό, εξαίρετο δήμαρχο, μεγάλο δάσκαλο και φίλο Πάυλο Καμάρα για την πολυετή προσφορά του στα κοινά, στο τεράστιο και αναγνωρισμένο έργο του στον Δήμο Πεύκης με μια αναμφισβήτητα αξιοζήλευτη θητεία, που έχει αφήσει Ιστορία. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που θητεύσαμε δίπλα του ως συνεργάτες, παράδειγμα για όλους εμάς τους νεότερους.

»Ο αναμορφωτής της Πεύκης τιμήθηκε από το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την προσφορά του στον Πολιτισμό σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Το Δημοτικό μας Θέατρο, μαζί με αλλά σπουδαία και μεγάλα έργα που άφησαν εποχή, δημιουργήματα της δημαρχιακής του θητείας 1995 -2006.

»Σε ευχαριστούμε δήμαρχε Παύλο Καμάρα».

 

Προσφορά Παύλου Καμάρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Πέυκης

Αναφορικά με την προσφορά του πρώην δημάρχου Πεύκης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης σε  ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου σημειώνεται:

Το ΠΕΑΠ τίμησε τον Παύλο Καμάρα κυρίως για τη μεγάλη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Πεύκης, για τα οποία έγινε ειδική αναφορά. Με την εφαρμογή ενός πολύπλευρου προγράμματος δράσης, με κύριο πολιτιστικό φορέα τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πεύκης, η Πεύκη έζησε μια πολιτιστική κοσμογονία, διασφαλίζοντας στους πολίτες της ανεπανάληπτες πολιτιστικές ευκαιρίες χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.

Σε μια εποχή αντιπνευματική με έντονα τα στοιχεία πολιτιστικής καχυποψίας και αμφισβήτησης ο Δήμος Πεύκης πήγε αντίθετα στο ρεύμα.Φρόντισε να ικανοποιήσει τις πολιτιστικές ανησυχίες των πολιτών του ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και μόρφωση, παρέχοντας συγχρόνως τις καλά μελετημένες ευκαιρίες ώστε όλοι οι Πευκιώτες να προσεγγίσουν δημιουργικά, εφόσον το επιθυμούσαν, τις τέχνες, την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά απολαμβάνοντας μέσα από τη γενικότερη πνευματική ξηρασία των σύγχρονων καιρών μας στάσεις ατομικής και συλλογικής πολιτιστικήςέκφρασης, αλλά και γνήσιας και ουσιαστικής ψυχαγωγίας

Προϋπόθεση για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου πολιτιστικούπρογράμματος του Δήμου Πεύκης ήταν η δημιουργία των κατάλληλων δομών και των αναγκαίων υποδομών για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος:

Οι δομές που δημιουργήθηκαν:

  • Αναβάθμιση Πολιτιστικού Οργανισμού.
  • Σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοτική Βιβλιοθήκη.
  • Σύσταση Λαογραφικού Μουσείου.
  • Σύσταση Φιλαρμονικού Συλλόγου.
  • Διοργάνωση Α΄ Διαδημοτικού Συνεδρίου «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτισμός». 

Υποδομές που κατασκευάστηκαν, ανακαινίστηκαν και αποκτήθηκαν:

  • Κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου.
  • Κατασκευή Αίθουσας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης».
  • Αναμόρφωση Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη».
  • Απόκτηση και μετατροπή παλιού εργοστασίου σε Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Βιογραφικό Σημείωμα Παύλου Καμάρα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet