«Όχι» στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ λένε 6 στους 10 Έλληνες
Πολιτική

«Όχι» στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ λένε 6 στους 10 Έλληνες

«Όχι» σε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ λέει το 59%, σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσίασε το «Action24». Μόνο 35% τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των συλλαλητηρίων, ενώ ακόμα και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια! Το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Επιπλέον, το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ διψήφια παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση. Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 19%. Τρίτο καταγράφεται και πάλι το Κίνημα Αλλαγής με 8%, ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 7,5%.  Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων στο 1,5%, ενώ 1% καταγράφουν Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Πίνακας Pulse (1)

Με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21%, το Κίνημα Αλλαγής στο 9%, η Χρυσή Αυγή στο 8,5% και το ΚΚΕ στο  5,5%.

Πίνακας Pulse (2)

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet