Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία της Β΄ Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία της Α/βάθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Αττικής, από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», «Γ. Σεφέρης» και Αμαρουσίου, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, παρέστησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης, Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου, η γραμματέας, Μαρία Ξυνογαλά και το μέλος Ευαγγελία Κοντού. Για την Ένωση Αγ. Παρασκευής η συνάντηση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά αφού, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «το πρόβλημα των τριών κενών σε ισάριθμα σχολεία του Δήμου (λείπει ένας δάσκαλος τμήματος στα σχολεία 1ο, 7ο & 8ο Δημοτικό) αφενός παραμένει, αφετέρου δε, όσο περνάνε οι μέρες γίνεται οξύτερο».

Τους εκπροσώπους των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων υποδέχθηκε ο αναπληρωτής δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, Αθ. Καραστάθης, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο δ/ντής κ. Ανδρώνης βρισκόταν σε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο για το θέμα των κενών. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των γονέων. Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής τοποθετήθηκε η πρόεδρος. Έγινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιγραφή των πολύπλοκων και οξύτατων προβλημάτων που δημιουργούνται στα σχολεία από τα κενά, τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτικών, όσο και από την πλευρά των γονιών.

Ο κ. Καραστάθης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ευχαρίστησε όλους για το υψηλό επίπεδο των τοποθετήσεων, παραδέχθηκε ότι όσα ειπώθηκαν ήταν ακριβή και χωρίς υπερβολές και ότι και ο ίδιος, ως μάχιμος εκπαιδευτικός (είναι εν ενεργεία δ/ντής σχολείου) γνωρίζει τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται στα σχολεία όταν υπάρχουν κενά. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες και τα υπηρεσιακά έγγραφα που έχει στείλει η Δ/νση προς την Περιφερειακή Δ/νση για διαβίβαση στο Υπουργείο. Συγκεκριμένα, και όπως τα καταγράφει η Ένωση Γονέων Αγ. Παρασκευής, εστάλησαν αιτήματα ως εξής:

  • 08.01.2018: Για τα κενά (ΠΕ60 = 6, ΠΕ70 = 5, ΠΕ16 = 1, ΠΕ19 & ΠΕ20 = 2).
  • 10.01.2018: Προστίθενται τα κενά από το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης.
  • 17.01.2018: Ο περιφερειακός δ/ντής κ. Λόντος με θετική εισήγηση διαβιβάζει στο Υπουργείο Παιδείας και ζητά κάλυψη για τα ακόλουθα κενά: ΠΕ70 = 13,  ΠΕ60 = 8, ΠΕ19 =2, ΠΕ16 = 1).
  • 21.01.2018: Γίνονται διορισμοί για 3 θέσεις ΠΕ60 και 1 θέση για Ειδική Αγωγή με δάσκαλο Γενικής Αγωγής (ΠΕ70).
  • 25.01.2018: Νέο αίτημα για την κάλυψη των κενών ΠΕ70 = 13, ΠΕ60 = 3, ΠΕ16 = 1, ΠΕ06 = 1.

Από τις 08.01.2018 έως και την 01.02.2018 ο κ. Ανδρώνης έχει επισκεφθεί, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής δ/ντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, τρεις φορές το Υπουργείο για την κάλυψη των κενών.

Ακολούθησε, όπως ενημερώνει η Ένωση, τηλεφώνημα του κ. Ανδρώνη προς τον κ. Καραστάθη με την πληροφορία ότι τη Δευτέρα (05/02) ή Τρίτη (06/02) το Υπουργείο θα προχωρήσει σε προσλήψεις για την κάλυψη των κενών.

Παρ΄ όλα αυτά οι φορείς διοργανώνουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, αυτή τη φορά στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής στην Αθήνα, όπως σημειώνεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής:

«Έως η εξαγγελία να γίνει πραγματικότητα -έχουν ξαναγίνει ανάλογες εξαγγελίες- όλοι οι φορείς παραμένουν σε εγρήγορση. Για τον λόγο αυτό, τη Δευτέρα 5.02.2018 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα), οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσουμε νέα παράσταση διαμαρτυρίας.

»Η Ένωση Αγ. Παρασκευής θα είναι εκεί, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων, για να “κατακτήσουμε” το αυτονόητο: Να έχουν δάσκαλο τα παιδιά μας…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet