Σύλλογος Εργαζομένων: “Εγρήγορση έως την οριστική κατάργηση του νόμου”
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων: “Εγρήγορση έως την οριστική κατάργηση του νόμου”

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και η πρόεδρός του Σοφία Κορωναίου ενημερώνουν για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον νόμο περί αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση μέχρι την οριστική κατάργηση της “δήθεν” αξιολόγησης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, μετά από πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων, αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει ο Δήμος στη διαδικασία της «δήθεν» αξιολόγησης του προσωπικού

Ο Σύλλογος Εργαζομένων  του Δήμου Χαλανδρίου, μετά από ένα διάστημα προετοιμασίας και ενεργειών ενάντια στην αξιολόγηση, που συμπεριλάμβανε ενημερώσεις, συλλογή υπογραφών,  πρωτοβουλίες κοινής δράσης με σωματεία και φορείς, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με την άρνηση συμμετοχής του Δήμου στη διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης» που επιβάλλει το Υπουργείο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίασή του στις 4/6, αποδέχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση και συντάχθηκε κατά των διαδικασιών «αξιολόγησης» του προσωπικού. Η απόφαση του Δ.Σ. είναι πολύ σημαντική τόσο για τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και για τους Δημότες του Χαλανδρίου.

Αυτός ο τρόπος «αξιολόγησης», που επιβάλλει ότι το 15% των εργαζομένων θα «αξιολογείται» υποχρεωτικά ως «ακατάλληλο», έχει δημιουργηθεί για να δικαιολογεί τον αριθμό των απολύσεων που έχουν προαποφασίσει η τρόικα και η κυβέρνηση. Θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε συνεχείς μειώσεις προσωπικού ή και στην κατάργηση ολόκληρων τμημάτων, με επακόλουθο τις συνεχείς μειώσεις παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Δεν αρκεί όμως μόνον αυτή η απόφαση του Δ.Σ. για να ανατραπεί ο νόμος και οι επιπτώσεις του. Χρειάζεται αγωνιστική εγρήγορση για την αντιμετώπιση όλων των προσπαθειών που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και την διάλυση των δημόσιων κοινωνικών δομών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, με δυναμισμό, ενότητα και αποφασιστικότητα, επιδιώκοντας πάντα τη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των κατοίκων και φορέων της πόλης, θα διεκδικήσει θεσμικά και αγωνιστικά την πλήρη και οριστική κατάργηση της δήθεν «αξιολόγησης» που οδηγεί στην «ανθρωποφαγία» και τη διάλυση, θα υπερασπισθεί τις δημόσιες δομές, θα αγωνίζεται για έναν Δήμο που θα υπηρετεί τους Δημότες.

Η Πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου

Ακολουθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου με την οποία ομόφωνα:

  • Καταγγέλει και απαιτεί την απόσυρση του Ν. 4250/2014, ο οποίος στηρίζεται σε προκαθορισμένες ποσοστώσεις και οδηγεί στην εξαθλίωση προωθώντας νέες απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. 
  • Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ή οποιοσδήποτε  αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας να µην προχωρήσει στην υπογραφή καμιάς κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του Δήμου Χαλανδρίου ούτε εντός των ημερών, ούτε στη λήξη της προθεσμίας στο τέλος Ιουνίου, ούτε ποτέ στο μέλλον.
  • Δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου, ούτε θα ζητηθεί από αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, καμία πειθαρχική διαδικασία που θέλει να επιβάλλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων. 
  • Να υπάρξει στήριξη και συμπαράσταση στις όποιες πρωτοβουλίες – κινητοποιήσεις, εναντίον του νόμου, αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.
  • Απαιτεί από την ΚΕ∆Ε να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών εκείνων προκειμένου να  ακυρωθεί ο Ν.4250/14 τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην πράξη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet