Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη – Καταδικάζουν τα κόμματα
Πολιτική

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη – Καταδικάζουν τα κόμματα

Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στου Φιλοπάππου, λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι.

Η επίθεση έρχεται μια μόλις ημέρα πριν το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ οι δράστες δεν θέλησαν να αφήσουν καμία αμφιβολία για τον λόγο της επίθεσης, γράφοντας «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος».

Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις και αναζητούν τους δράστες. Σε κάθε περίπτωση το κλίμα λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο δείχνει να δυναμιτίζεται επικίνδυνα.
Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την επίθεση στο σπίτι του με μπογιές, το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση και την αποφασιστικότητά τους» είπε για τον κόσμο που θα κατέβει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Κατακραυγή από τα κόμματα για την επίθεση

Την κατακραυγή των κομμάτων έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρει: «Υπενθυμίζουμε -για άλλη μία φορά- ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει: «Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφασΉ του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται».

 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet