Σωμ. Εργαζομένων: Η διοίκηση ξαναδίνει σε εργολάβο τον καθαρισμό των οικοπέδων
Κοινωνία

Σωμ. Εργαζομένων: Η διοίκηση ξαναδίνει σε εργολάβο τον καθαρισμό των οικοπέδων

«Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συστηματικά εμπαίζει τους εργαζόμενους, αλλά και τον Μαρουσιώτικο λαό. Ξαναδίνει τον καθαρισμό των οικοπέδων σε εργολάβο, τη στιγμή που ο Δήμος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να τον κάνει ο ίδιος, με το προσωπικό του» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και προσθέτει: «Οι δικαιολογίες των προηγούμενων ετών, ότι δεν έχει προσωπικό, δεν περνάνε φέτος».

Το Σωματείο, στη σχετική του ανακοίνωση, σημειώνει επίσης:

  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως διατυμπανίζουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, διαθέτει όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ας μας απαντήσει λοιπόν η διοίκηση του Δήμου, το τρακτέρ που απέκτησε πρόσφατα η υπηρεσία Πρασίνου, καθώς επίσης και τα εργαλεία που το συνοδεύουν, πού θα το χρησιμοποιήσει; Επίσης, διαθέτει 2 φορτωτές καινούργιους. Δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν; Κλαδοφάγο, τον οποίο τον έχουμε σε αχρηστία. Για ποιον λόγο δεν τον διορθώνουμε ώστε να τον χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι;
  2. Ας μας απαντήσουν: έχει ερωτηθεί η υπηρεσία Πρασίνου;
  3. Ο καθαρισμός των οικοπέδων κανονικά εκτελείται από την Δ/νση Περιβάλλοντος και την υπηρεσία Πρασίνου, όπου αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ο κύριος Γαρδέλης. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας πού εμπλέκεται;
  4. Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο που εκχωρεί τον καθαρισμό των οικοπέδων σε εργολάβο, υπάρχει θέμα πρόσληψης προσωπικού για την αντιπυρική περίοδο, 20 τον αριθμό (10 από την 1/5 μέχρι τις 31/7 και 10 από την 1/8 μέχρι τις 31/10). Ας μας εξηγήσουν γιατί φέρνουν και τον εργολάβο; Αφού, όπως γνωρίζουμε, το προσωπικό που θα έρθει με συγκεκριμένες συμβάσεις και σύμφωνα και με την εισήγηση, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη συγκεκριμένη εργασία.

«Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι και τονίζουν:

«Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, για μια φορά ακόμα, επιβεβαιώνει ότι δεν λογαριάζει τίποτα. Υλοποιεί μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει την απαξίωση των υπηρεσιών και το πέρασμά τους στους εργολάβους. Παίζει και χαρίζει τα λεφτά του μαρουσιώτικου λαού στους εργολάβους, προκειμένου να ικανοποιήσει την κερδοφορία τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

»Τους ξανατονίζουμε ότι επιχειρηματίας στον Δήμο δεν θα μπει, όσες αποφάσεις και να βγάλουν.

»Καλούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταματήσουν να γίνονται υποχείρια της διοίκησης του Δήμου. Να σταματήσουν να υπογράφουν τα πάντα. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά που υπογράφουν κινδυνεύουν και οι ίδιοι;

»Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε: το ζήτημα των ιδιωτικοποίησεων αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους δημότες, αφού αυτοί θα πληρώσουν το… μάρμαρο.  

»Καλούμε τον λαό του Αμαρουσίου, τους φορείς της πόλης και τους εργαζόμενους του Δήμου να μην επιτρέψουν καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώριση αρμοδιότητας στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet