Ο «δράκος» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Παγίδευε ανήλικες, τους έδινε ναρκωτικά & τις βίαζε
Κοινωνία

Ο «δράκος» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Παγίδευε ανήλικες, τους έδινε ναρκωτικά & τις βίαζε

Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας 29χρονος άνδρας κατηγορείται πως «ψάρευε» νεαρά κορίτσια ηλικίας 15-17 ετών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Απόγευμα Σαββάτου και μία 15χρονη κοπέλα τηλεφωνεί στους γονείς της σε άθλια κατάσταση, ζητώντας βοήθεια. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι φανερά καταπονημένη από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Εξιστορεί στους γονείς της όσα πέρασε στα χέρια του 29χρονου και αυτοί ειδοποιούν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να κινητοποιούνται άμεσα και μετά από έφοδο στο διαμέρισμα του νεαρού να τον συλλαμβάνουν.

Στο διαμέρισμα του 29χρονου στην περιοχή της Δάφνης οι άνδρες της Ασφάλειας εντοπίζουν κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, αλλά αυτό που τους προκαλεί εντύπωση είναι ότι βρίσκουν «σίσα», ένα άκρως επικίνδυνο και τοξικό ναρκωτικό που έχει ως βάση του υγρά μπαταρίας και μπορεί να οδηγήσει -πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη ουσία- στον θάνατο.

Μετά και την καταγγελία της 15χρονης, στην προανάκριση αποκαλύπτεται πως ο «δράκος» χρησιμοποιούσε το Facebook για να προσεγγίζει τα νεαρά κορίτσια, να κλείνει μαζί τους ραντεβού και στη συνέχεια να τα οδηγεί – παγιδεύει στο διαμέρισμα του. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε πριν από περίπου 15 ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια χορήγησε στην ανήλικη ναρκωτικές ουσίες (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη) και έκαναν χρήση αυτών, από κοινού. Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησαν κι άλλες συναντήσεις, με την παρουσία και έτερης ανήλικης, κατά τη διάρκεια των οποίων ο 29χρονος τους χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες και εκμεταλλευόμενος την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει από τη χρήση τους, προέβη σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Στην κατοχή του 29χρονου, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης, βάρους -3,6- γραμμαρίων
  • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, βάρους -1- γραμμαρίου
  • δύο (2) αυτοσχέδιες γυάλινες συσκευασίες καπνίσματος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
  • μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick).

Από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή του 29χρονου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ακόμα ενδείξεις για άλλες έξι περιπτώσεις κακοποιήσεις κοριτσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κ.ά.

Με βάση νέες πληροφορίες, όμως, περιπλέκεται η υπόθεση με τον 29χρονο που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικες ηλικίας 15 και 16 ετών, αφού πρώτα τους είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες.

Ο 29χρονος φέρεται να είχε γνωρίσει τις δύο ανήλικες μέσω διαδικτύου και η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 15χρονη εξιστόρησε στους γονείς της τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας σε άσχημη κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικών. Στη συνέχεια οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία και ο 29χρονος συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όταν οι ανήλικες κλήθηκαν να καταθέσουν υποστήριξαν πως γνώρισαν τον 29χρονο μέσω διαδικτύου πριν από ένα μήνα, παραδέχθηκαν πως έκαναν χρήση ναρκωτικών μαζί του αλλά ισχυρίστηκαν πως δεν της κακοποίησε σεξουαλικά και η επαφή ήταν συναινετική.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 29χρονος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν χρήση ναρκωτικών και βιασμό, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet