ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση”
Κοινωνία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “Οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση”

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον Θανάση Φωτόπουλο, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αξιολόγησής τους και να διεκδικήσουν την κατάργηση του νόμου 4250/14.

Παράλληλα, καταφέρεται εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη σύγκληση Σώματος για το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων στον Δήμο και στα ΝΠΔΔ του Δήμου, το οποίο είχε ζητήσει η δημοτική παράταξη, αλλά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Την ίδια στιγμή η παράταξη εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και του δημάρχου Γιώργου Πατούλη δεν συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα των αξιολογήσεων υπαλλήλων.

Ανακοίνωση:

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου έχουμε ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με θέμα συζήτησης να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου 4250/26-3-14 που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Για να ακουστούν οι θέσεις της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων πάνω στο σοβαρό θέμα. Κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό.

Εργαζόμενοι, με αυτό τον νόμο προχωρά, εκτός των άλλων, σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των εργατοϋπάλληλων. Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις. Επίσης η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν, επιχειρεί να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.

Ταυτόχρονα με εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με θέμα «Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄161), περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ», που αφορά μέρος των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων που πέρασε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή μέσω του πολυνόμου, αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Με βάση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους Δήμους γίνεται πια ολοκάθαρο ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση του προσωπικού για να δώσει βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων.

Όπως φαίνεται οι εκλογές τέλειωσαν, αλλά τα προβλήματα για τον Λαό και τους εργαζόμενους δεν έχουν τέλος.

Πάντως γεννά ερωτηματικά ότι στη συνάντηση του δημάρχου με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων, οι δικηγόροι των δύο πλευρών δεν συζήτησαν για την αξιολόγηση-απολύσεις!;

Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να διεκδικήσουν την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4250/14, να μην υπογράψει ο δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών, που θα σημαίνει ότι παίρνει και την ευθύνη να κλείσουν και να δοθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες και δομές, και οι εργαζόμενοι να πάρουν τον δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας!

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Μαρούσι, Ιούνης 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet