Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τι απαντά ο Δήμος για τον αρχαιολογικό χώρο όπισθεν του ΙΑΣΩ

0
217 Προβολές

Στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Μαγιάκη και Κατερίνα Ψάλτη απαντά η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με το ερώτημα των πρώτων αναφορικά με τον αρχαιολογικό χώρο όπισθεν του ΙΑΣΩ.

Στην απάντησή του, ο Δήμος κάνει λόγο για «όψιμο» ενδιαφέρον των δύο συμβούλων της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, ενώ σε ό,τι αφορά το διπλανό στον αρχαιολογικό χώρο οικόπεδο αναφέρει ότι αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στον προαναφερόμενο νοσοκομείο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Σε απάντηση της ερώτησης σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο όπισθεν του νοσοκομείου ΙΑΣΩ, που έθεσαν προς τη διοίκηση οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης και Κατερίνα Ψάλτη της μείζονος μειοψηφίας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι θυμήθηκαν την ευαισθησία τους ύστερα από περίπου 15 χρόνια που αυτός ο χώρος υφίσταται ως αρχαιολογικός και όπως περιγράφεται στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει γίνει ανάδειξη και υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
  2. Προφανώς θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, (άλλωστε, αυτός είναι και ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων, να εξετάζουν κάτι ενδελεχώς και μετά να θέτουν ερωτήματα) ότι το διπλανό οικόπεδο δεν είναι δημόσιος χώρος του Αμαρουσίου, αλλά ιδιοκτησιακά ανήκει στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ. Στον χώρο αυτό υπάρχουν, καθ’ υπόδειξη του νοσοκομείου, κάδοι απορριμμάτων όπου το νοσοκομείο εναποθέτει απορρίμματα, εκτός νοσοκομειακών και που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος για την αποκομιδή τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα συνεργείο, παρά μόνο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προφανώς γιατρών, σε ιδιωτικό χώρο.
  3. Παρ’ όλα αυτά, εάν και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου η ανάδειξη και προσβασιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο, είμαστε έτοιμοι ως Δήμος να συνδράμουμε στο «αδιάφορο» έως σήμερα υπουργείο, στο οποίο εμπίπτει η αρμοδιότητα. Επομένως, καλό θα ήταν ο κ. Μαγιάκης και η κα Ψάλτη να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στον Δήμο Αμαρουσίου.
  4. Όπως γνωρίζετε εξάλλου, η διοίκηση του Δήμου είχε και έχει την ευαισθησία να αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλη μας. Θα θυμάστε, βέβαια, ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του Δήμου διοργάνωσαν «θεματικούς περιπάτους» σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, εκδηλώσεις που είχαν μεγάλη  συμμετοχή και επιτυχία, αλλά δυστυχώς, δεν σας είδαμε να συμμετέχετε.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο προασπίζεται και αναδεικνύει, με κάθε πρόσφορο μέσον την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά αναλαμβάνει, σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι φορείς, όπως το συγκεκριμένο υπουργείο, τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up