Ηλ. Αποστολόπουλος: Απαράδεκτη η μεταφορά καταβολής προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ
Κοινωνία

Ηλ. Αποστολόπουλος: Απαράδεκτη η μεταφορά καταβολής προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει τη μεταφορά της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους στον ΟΓΑ ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ακολουθεί σχετικό μήνυμα του δημάρχου:

Απαράδεκτη η μεταφορά της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στον ΟΓΑ
Κανένας σεβασμός στους πολίτες και το δημόσιο χρήμα

Με τον νόμο 4512/2018 το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεταφέρει εκ νέου τη διαδικασία απονομής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στο υδροκέφαλο κεντρικό Κράτος και μάλιστα στον ΟΓΑ, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στήριξης, έχουν τύχει της αμέριστης συμπαράστασης των κοινωνικών δομών που οι Δήμοι έχουν αναπτύξει, καθ΄ υπέρβαση πολλές φορές και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι σαφές, ότι το σύστημα απονομής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων, όπως αυτό λειτουργεί σήμερα στους Δήμους της χώρας, επέφερε μια σειρά θετικών επιπτώσεων στους ίδιους τους πολίτες. Η εγγύτητα και η εύκολη πρόσβαση των ωφελούμενών στις κατά τόπους δημοτικές υπηρεσίες, ή ακόμα και η επίσκεψη των στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών στα σπίτια των πολιτών -όπου υπήρχε αυτή η ανάγκη- δημιούργησε έναν δυνατό σύνδεσμο αλληλεγγύης και υποστήριξης ανάμεσα στον πολίτη και στις κοινωνικές δομές. Επιπλέον, ο Δήμος, έχοντας γνώση των ιδιαίτερων αναγκών των δικαιούχων του επιδόματος, τους ενέταξε στο ευρύτερο δίκτυο των υπηρεσιών που παρέχει (κοινωνικό φαρμακείο, πολυιατρείο κ.τ.λ.) με πολλαπλά ως εκ τούτου οφέλη για αυτούς.

Επισημαίνουμε ότι η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού τον Δεκέμβριο του 2016. Για να μπορεί ο Δήμος μας να ανταπεξέλθει στην ορισμένη από τον νόμο διαδικασία, προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

  • Στην προμήθεια του απαραίτητου λογισμικού (όπως αυτό υποδεικνύεται από το Υπουργείο).
  • Στη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την αρχειοθέτηση, τη σωστή φύλαξη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν στους ατομικούς φακέλους των δικαιούχων.
  • Στην εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου μας, ώστε να διεξάγεται η διαδικασία χωρίς προβλήματα.
  • Στην παραμετροποίηση της λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας για την καταβολή των επιδομάτων.

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, όλα αυτά απαιτούν χρόνο, προσωπικό και οικονομικούς πόρους.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει μία δομή υποστήριξης των ωφελούμενων συμπολιτών μας, η οποία τελικά λειτούργησε για 13 μήνες.

Τώρα, καλείται ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων να προβεί σε όλες τις παραπάνω ενέργειες, με τα ανάλογα προφανώς κόστη.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δυσκολεύει τη ζωή των συμπολιτών μας – δικαιούχων ή εν δυνάμει δικαιούχων του προνοιακού επιδόματος, και με περίσσια αδιαφορία μηδενίζει τόσο τις προσπάθειες των Δήμων όσο και τις δαπάνες που έχουμε ήδη κάνει. Κανένας σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, κανένας σεβασμός στον φορολογούμενο πολίτη.

Καλή επιτυχία στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων στο νέο του έργο.

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet