M. Γραφάκος: Η Συμπολιτεία είναι εδώ, δυνατή και ξεκινά να πάρει πίσω τον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

M. Γραφάκος: Η Συμπολιτεία είναι εδώ, δυνατή και ξεκινά να πάρει πίσω τον Δήμο Πεντέλης

Ανάμεσα σε δεκάδες φίλους, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Συμπολιτεία, έδωσε τον ετήσιο χορό της, σε γνωστή ταβέρνα των Μελισσίων. Μια εκδήλωση όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού, πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε το πολιτικό στίγμα για το επόμενο 18μηνο που μας χωρίζει από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και μίλησε για τον δικό του ρόλο στα τοπικά πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Γραφάκος σημείωσε ότι ο Δήμος έχει μια δημοτική Αρχή που δεν πληροί τρεις προϋποθέσεις που οφείλει να έχει ένας αυτοδιοικητικός σχηματισμός. Πρώτον, δεν διαχειρίζεται καλά την καθημερινότητα της πόλης, δεύτερον δεν κάνει τίποτε για το μέλλον της πόλης και τρίτον, δεν «διδάσκει ήθος».

«Η σημαντικότερη κατάπτωση σήμερα, σε όλα τα επίπεδα, οφείλεται στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τις συνωμοσίες, τη λασπολογία, που δεν οδηγούν πουθενά, δεν πάνε την κοινωνία μπροστά» τόνισε ο κ. Γραφάκος και πρόσθεσε: «Έχουμε ευθύνη που ένας ακατάλληλος άνθρωπος ηγείται μιας πόλης με ιστορία, παράδοση, πολιτισμό και κουλτούρα. Ιστορία και Πολιτισμό που περνά μέσα από την Αυτοδιοίκηση αυτής της πόλης. Ό,τι διαφορές κι αν είχαμε στο παρελθόν μεταξύ μας, αν μη τι άλλο είχαμε έναν κώδικα επικοινωνίας, δεν έλεγε ποτέ ο ένας τον άλλον “κλέφτη”. Αυτό λοιπόν είναι το πιο επικίνδυνο για την κοινωνία μας».

Ο πρώην δήμαρχος ζήτησε από όλους να ενεργοποιηθούν «σοβαρά», τονίζοντας ότι «εάν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί ν’ αλλάξει τη σημερινή  δημοτική Αρχή, αυτή είναι η δική μας, γιατί είναι πραγματική ομάδα. Πρακτικά, 7 χρόνια δεν έχουμε καμιά σχέση με τη διοίκηση, και παρ’ όλα αυτά είμαστε όλοι εδώ. Και να σας πω κάτι αισιόδοξο. Δεκαοκτώ μήνες πριν τις εκλογές του 2014, η Συμπολιτεία δεν υπήρχε. Οι δυνάμεις που είμαστε σήμερα εδώ δεν υπήρχαν. Ήταν ένα μικρότερο σχήμα, που προσπαθούσε να διευρύνει την επιρροή του. Σήμερα, 18 μήνες πριν τις προσεχείς εκλογές, η Συμπολιτεία όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και δυνατή. Κι αυτή είναι η αφετηρία μας. Από εδώ και πέρα, πρέπει να να διευρυνθούμε, όχι μόνο με πρόσωπα, αθροίζοντας ψήφους, αλλά βγάζοντας ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που πραγματικά θέλουν ν’ ασχοληθούν με τα κοινά».

Ο κ. Γραφάκος χαρακτήρισε «οριακή στιγμή» για τη Συμπολιτεία τη συγκεκριμένη βραδιά, λέγοντας ότι είναι η τελευταία φορά που ο ίδιος, ως επικεφαλής του συνδυασμού, «βγαίνει μπροστά» σε μια τέτοια εκδήλωση. «Μετά από 15 μέρες ακολουθώ μια άλλη πορεία, η οποία προφανώς δεν είναι αποκλίνουσα από τη Συμπολιτεία» είπε, σηματοδοτώντας και επίσημα τη στροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως εξήγησε, η παράταξη από εδώ και στο εξής θα πορευθεί με μια συλλογική ηγεσία, σε επίπεδο εκτελεστικής επιτροπής και μιας διευρυμένης πολιτικής γραμματείας, «για ν’ αποδείξει ότι ένας συνδυασμός μπορεί να παράγει πολιτική, να καταθέτει προτάσεις, χωρίς να προβάλλει το πρόσωπο που θα είναι μπροστά».

Όσο για το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο, εξήγησε ότι θα επιλεγεί την κατάλληλη ώρα, όταν πλέον θα έχει ξεκαθαρίσει η «απίστευτη αβεβαιότητα» για το πότε και με ποιο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.  Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Συμπολιτεία έχει ως στόχο όχι μόνο τη νίκη στην πρώτη Κυριακή, αλλά το να κερδίσει τον Δήμο.

Πρόσθεσε δε, ότι, εφόσον χρειαστεί, θα συμμετάσχει στον συνδυασμό ακόμη και ως απλός δημοτικός σύμβουλος, διότι πιστεύει ότι «την όποια πολιτική προστιθέμενη αξία μπορεί να έχει η δική μου προσωπικότητα δεν θα πρέπει να τη στερήσουμε από τη μάχη που έρχεται. Και η μάχη που έρχεται δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τον Δήμο, αλλά και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των 7-8 ετών, είναι να οραματιστούμε μια πόλη διαφορετική».

Ο κ. Γραφάκος κάλεσε τους φίλους της παράταξης να δουλέψουν λίγο παραπάνω για το δικό τους μέλλον. «Να δουλέψετε ώστε σε λίγα χρόνια να έχουμε το δάσος Παπαδημητρίου δικό μας πάρκο. Να έχουμε το δάσος του ΝΙΕΘ δικό μας πάρκο. Να έχουμε το Πεντελικό εκεί που πραγματικά του αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Πεντέλης δεν είναι ένας απλός Δήμος, είναι ένας Δήμος που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Γραφάκος επεσήμανε ότι «το στίγμα μας είναι ότι είμαστε εδώ και ξεκινάμε από σήμερα να κερδίσουμε τον Δήμο μετά από 18 μήνες. Το οφείλουμε στην πόλη που ζούμε, το οφείλουμε στην επόμενη γενιά. Αυτό θα το κάνουμε συλλογικά και με τη δική σας βοήθεια».

Βράβευση Θανάση Μπάκα από τον Μανώλη Γραφάκο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Συμπολιτεία τίμησε τον κοινοτικό σύμβουλο Μελισσίων Θανάση Μπάκα, τόσο για τη μεγάλη διάκρισή του (3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών), όσο και για την προσφορά του στον Αθλητισμό της πόλης, με τον κ. Γραφάκο να τον παροτρύνει να κάνει το επόμενο βήμα του στην Αυτοδιοίκηση, κατεβαίνοντας ως δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet