Μαθητές του 1ου Δημοτικού Πεύκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Πεύκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης με τον τίτλο «Στις βιβλιοθήκες κάθε μήνα έχουμε… θέμα!» το οποίο υλοποιείται και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, ενώ μέσα στον μήνα Φεβρουάριο θα την επισκεφθούν και διάφορα άλλα τμήματα του σχολείου.

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που, όμως, εξερευνάται ιστορικά και καλλιτεχνικά. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας (από 11:00 έως 12:30 μ.μ.) για παιδιά ηλικίας 8-12 χρόνων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι πρωτόγονες μάσκες.
  • Οι θεατρικές μάσκες στην αρχαία Ελλάδα.
  • Οι μάσκες των καλλιτεχνών.
  • Οι μάσκες του βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά:

«Με τα προγράμματα αυτά, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, επιχειρούμε να αναδείξουμε μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.
Ευχαριστώ από καρδιάς τις εθελόντριες Ελένη Μανδαμαδιώτη, Σοφία Γουναροπούλου και Δάφνη Μπουραντά που πάντα πρόθυμες θα βοηθήσουν για την υλοποίηση του προγράμματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet