Ιταλία: 3 εκατ. γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης
Κόσμος

Ιταλία: 3 εκατ. γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Περίπου 8,8 εκατ. Ιταλίδες υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, εκ των οποίων 3.170.000 τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεσης του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, την τελευταία τριετία 167.000 γυναίκες υπέστησαν παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους.

Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει με κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειονότητά τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet