Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Γ. Πατούλης: Προκαλεί τους δημάρχους για τη διαχείριση απορριμμάτων η κ. Δούρου

0
113 Προβολές

«Προκαλεί τους δημάρχους και την απλή λογική η κ. Δούρου» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, απαντώντας σε τοποθέτηση της περιφερειάρχη ΑττικήςΡένας Δούρου, κατά τη διάρκεια ημερίδας για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σημειώνει:

Η τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think προκαλεί και τους δημάρχους, αλλά και την κοινή λογική.

Η κ. Δούρου είναι ο τελευταίος πολίτης στην Αττική που έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάκτυλο» στους δημάρχους, όσον αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κανένας δεν ξεχνά ότι η κ. Δούρου:

  • Είναι εκείνη που στήριξε την εκλογή της κάνοντας «σημαία» την υπόθεση του Γραμματικού. Αλλά σήμερα ως περιφερειάρχης υλοποιεί έναν σχεδιασμό για το Γραμματικό εντελώς αντίθετο με τα όσα η ίδια υποστήριζε προεκλογικά.
  • Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μέχρι σήμερα ελάχιστα χρήματα, για έργα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων Δήμων της Αττικής. Την καλούμε να μας απαντήσει ευθέως και να μας πει πόσα χρήματα έχει εκταμιεύσει έως σήμερα, αυτά τα 3,5 χρόνια, για τον σκοπό αυτό από τον προϋπολογισμό της.
  • Είναι εκείνη που κρύφτηκε πίσω από έναν δασάρχη για να αποφύγει να της καταλογιστούν οι τεράστιες ευθύνες που έχει για τον θάνατο αθώων πολιτών από τις πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. Η δική της αδράνεια είναι η αιτία που δεν έχουν προχωρήσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική.
  • Είναι εκείνη που από τη μια κατηγορεί τους δημάρχους ότι διεκδικούν χρήματα για αναπλάσεις πλατειών. Αλλά από την άλλη εντάσσει στον προϋπολογισμό της «φαραωνικά έργα», χωρίς οριστικές μελέτες, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ (π.χ. κατασκευή δημαρχιακών μεγάρων) σε δήμους κομματικά προσκείμενους σε αυτήν.
  • Είναι εκείνη που παρουσίασε έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, χωρίς να έχει παρουσιάσει ούτε πώς θα χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες υποδομές, αλλά ούτε και πού θα κατασκευαστούν αυτές, όπως επισημάναμε εδώ και μήνες.

Σε λίγους μήνες η θητεία της κ. Δούρου λήγει. Θα αφήσει «προίκα» στην Αττική τη διόγκωση του προβλήματος. Με δική της ευθύνη είναι πολύ πιθανόν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής να βιώσουμε τα επόμενα χρόνια όσα βίωσαν οι κάτοικοι της Νάπολης.

Καλούμε λοιπόν την κ. Δούρου να σταματήσει τις νουθεσίες προς τους δημάρχους και να προσπαθήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να ασκήσει επιτέλους στο διάστημα που απομένει ως το τέλος της θητείας της, τις αρμοδιότητές της.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up