Ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μας πάει στην… Κόκκινη μνήμη
Πολιτισμός

Ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού μας πάει στην… Κόκκινη μνήμη

Μαζική παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Κόκκινη μνήμη» διοργανώνει ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό έργο, το οποίο αναφέρεται σε μια άγρια περίοδο της ζωής της ηθοποιού Πολύνας Γκιωνάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέστη βάναυση σωματική κακοποίηση από πρώην σύντροφό της.

«Ποτέ δεν ξεκινάει η σωματική κακοποίηση κατευθείαν, ξεκινάει κάνοντας λεκτική και ψυχολογική. Με τη λεκτική και την ψυχολογική κακοποίηση κάθε γυναίκα αρχίζει να χάνει την αυτοπεποίθησή της, την ισορροπία της… Ο φόβος, όνομα ουσιαστικό, στην αρχή ενικός αριθμός και μετά πληθυντικός. Οι φόβοι, οι φόβοι για όλα από δω και πέρα», σημειώνεται αναφορικά με το έργο.

Πρόκεται για ένα έργο που αφορά όλους μας και στέλνει μήνυμα να σπάσει η σιωπή, γιατί η βία είναι έγκλημα. Στη διάρκεια της παράστασης, που είναι αφιερωμένη στην Κική Δημουλά, θα ακούγονται δύο ποιήματα της μεγάλης ποιήτριας και ακαδημαϊκού.

Συντελεστές:

  • Ερμηνεία: Πολύνα Γκιωνάκη
  • Σκηνοθεσία – Διδασκαλία – Μουσική επιμέλεια – Βίντεο – Φωτισμοί: Γιάννης Βαμβακάς
  • Κοστούμια: Λουκία
  • Εικαστική Επιμέλεια: Κώστας Ευαγγελάτος
  • Σκηνικά: Γιώργος Μαλτέζος

Θέατρο Αλκμήνη, διάρκεια παράστασης: 70΄ (χωρίς διάλειμμα)

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την παράσταση, η οποία αρχίζει στις 18;30, θα αναχωρήσουν στις 17:30 από το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135).

Το κόστος ανέρχεται στα 13 ευρώ (εισιτήριο και μεταφορικά).

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet