Συνεργασία προέδρου ΠΕΔΑ – δημάρχου Ιλίου για θέματα της Αυτοδιοίκησης
Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία προέδρου ΠΕΔΑ – δημάρχου Ιλίου για θέματα της Αυτοδιοίκησης

Τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, επισκέφθηκε και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης ΠΕΔΑ και δημάρχων Αττικής για ζητήματα, εκκρεμότητες και διεκδικήσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση συνολικά και κατά Δήμο.

Ο δήμαρχος Ιλίου, αναφερόμενος στα του Δήμου του, επισήμανε το νομοθετικό κενό για κατασκευή και δημιουργία γηροκομείου. Τόνισε σχετικά ότι: «Θα είχα προ πολλού ξεκινήσει το έργο μιας τέτοιας μονάδας την οποία έχει ιδιαίτερη ανάγκη η περιοχή μου». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έλλειψη θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων η πληρότητα των οποίων -επισήμανε ο δήμαρχος Ν. Ζενέτος- είναι τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα υψηλή, γεγονός που λέει πολλά ως προς τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης στις οικογένειες των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Απαντώντας ο δήμαρχος Ιλίου στην επισήμανση του προέδρου της ΠΕΔΑ, Γιώργου Ιωακειμίδη, ότι «οι Δήμοι στήριξαν στα “πέτρινα” χρόνια τις τοπικές κοινωνίες μέσω  επιθετικών, διεισδυτικών κοινωνικών δράσεων όπως συνέβη και στον Δήμο Ιλίου» με σκωπτικό τρόπο, δήλωσε: «Έχουμε… εκπαιδευτεί πρόεδρε να μη διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στους Δήμους!».

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης ενημέρωσε τον συνάδελφό του για τις προγραμματιζόμενες δράσεις της ΠΕΔΑ, οι οποίες δίχως χρονοτριβή δρομολογήθηκαν και ήδη υλοποιούνται, καταλήγοντας με τη διαπίστωση, ότι «όσο πιέζουμε και διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση με πνεύμα ενότητας, τόσο διασφαλίζουμε την καλή λειτουργία των Δήμων μας, προς χάριν των τοπικών κοινωνιών που υπηρετούμε».

Στη συζήτηση των δύο δημάρχων συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου, Διονύσης Πατσούρης, Γιώργος Λιόσης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Κώστας Γκόγκος, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, καθώς  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιλίου, Δημήτρης Κουκουβίνος, γιος του επί 24ετίας δημάρχου της πόλης, αείμνηστου, Βασίλη Κουκουβίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet