Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης για τον Ισολογισμό 2015
Πολιτική

Παρέμβαση Στρ. Σαραούδα στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης για τον Ισολογισμό 2015

Παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης για το για τον Οικονομικό Ισολογισμό του 2015 έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης για την παρέμβαση του επικεφαλής της σημειώνεται:

Και οι ορκωτοί ελεγκτές επιβεβαίωσαν το ανύπαρκτο έργο της διοίκησης Καρπέτα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης τέθηκε προς έγκριση ο Οικονομικός Ισολογισμός του Δήμου για το 2015, όπως καταγράφηκε από την Έκθεση τον Ορκωτών Ελεγκτών.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα για την Μεταμόρφωση», Στράτος Σαραούδας, τόνισε ότι στον Ισολογισμό αποτυπώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι και το 2015 δεν έγινε κανένα σημαντικό έργο στην Μεταμόρφωση.

«Χαμένη χρονιά και το 2015 για τη δημοτική Αρχή»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαραούδας ανέφερε: «Ο Ισολογισμός ίσως είναι σημαντικότερος και από τον Προϋπολογισμό γιατί αποτυπώνει την πραγματικότητα. Καταγράφει τι έγινε το 2015 και μπορούμε να καταλάβουμε πως λειτούργησε η δημοτική Αρχή εκείνη τη χρονιά.

»Διαβάζοντας τον Ισολογισμό καταλαβαίνεις πως η Μεταμόρφωση είναι ένας Δήμος που δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει καταγραφεί για το 2015.

»Αγοράσαμε μόνο μία κουρευτική μηχανή για το γρασίδι.

»Για μία ακόμα χρονιά δεν έγινε καμία μελέτη για μικρό ή μεγάλο έργο. Δεν μπόρεσε ο Δήμος να αξιοποιήσει κανένα πρόγραμμα».

Και συμπλήρωσε ότι «γενικότερα παρατηρούμε ότι υπάρχει ένας εφησυχασμός από την πλευρά της δημοτικής Αρχής».

Ο αρχηγός της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση αναφέρθηκε και στις παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών για τα προβλήματα που δεν έχει αντιμετωπίσει η δημοτική Αρχή λέγοντας: «Στις ενστάσεις μου όσον αφορά π.χ. τους ελέγχους ή την ηλεκτρονική αποθήκη δεν είναι απάντηση ότι “αυτά τα έχουν λίγοι δήμοι”.

»Θα πρέπει να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε αυτά που ζητάνε στις εκθέσεις τους οι ορκωτοί ελεγκτές.

»Δεν ζητάμε να φτάσουμε από την αρχή στο απόλυτο, αλλά να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε.

»Θα πρέπει να οργανώσουμε τις Υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα λειτουργήσουμε».

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της παραλαβής των σχολείων από τον Δήμο υπογραμμίζοντας ότι το θεωρεί απαραίτητο να περάσουν οι σχολικές μονάδες στον Δήμο γιατί, όπως είπε, «δεν είναι μόνο η αναβάθμιση σε κτηριακό επίπεδο, αλλά η γενικότερη βελτίωση των σχολείων θα πρέπει να γίνει από τον Δήμο».

Αν δεν κάνεις τίποτα δεν χαλάς χρήματα

Επειδή και σε αυτή τη συνεδρίαση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο αποθεματικό του Δήμου ο κ. Σαραούδας περιέγραψε τι ακριβώς συμβαίνει λέγοντας: «Είμαστε στάσιμος ως Δήμος, δεν κάνουμε τίποτα.

»Τα χρήματα δεν τα μαζεύετε εσείς, αλλά έρχονται από τα έσοδα του Δήμου.

»Εσείς από το 2010 που έχετε αναλάβει δεν έχετε κάνει τίποτα για τα έσοδα του Δήμου.

»19 εκατ. ευρώ εισπράτταμε και τα ίδια συνεχίζουμε να εισπράττουμε.

»Δεν έχετε φέρει κανένα κέρδος. Και παραμένουν οι δαπάνες για τα ενοίκια του δημαρχείου, και των άλλων δημοτικών χώρων. Μειώσατε τα δάνεια επειδή επιμηκύνατε την αποπληρωμή τους».

Και συμπλήρωσε απαντώντας σε μία ακόμη αναφορά του δημάρχου: «Μην παρουσιάζουμε και ως ανδραγάθημα το ότι η διοίκηση πληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Τέλος, ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση έδωσε ένα στίγμα της φιλοσοφίας διοίκησής του δηλώνοντας: «Η διαφορά είναι ότι εγώ θεωρώ πως θα πρέπει με τα έσοδα του Δήμου να κάνουμε έργα για τους πολίτες. Έργα που θα βοηθήσουν παράλληλα να μειώσουμε τις δαπάνες, όπως τα ενοίκια που δίνουμε για το δημαρχείο και για το αμαξοστάσιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet