Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μεγάλος Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης στο Μαρούσι

0
177 Προβολές

Στην ανακοίνωση της έναρξης του Μεγάλου Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευασιών αλουμινίου, που θα διαρκέσει από 20 Φεβρουαρίου έως 27 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διαπαιδαγώγηση των νέων σε θέματα ορθής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον, προέβη ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, από κοινού με τον σύμβουλο της εταιρείας ΑΝΑΜΕΤ Ευριπίδη Κορρέ, με την υποστήριξη και χορηγία της οποίας υλοποιείται το παραπάνω πρόγραμμα.

Μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στον νέο μεγάλο μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης που ξεκινά με σημαντικά έπαθλα για τα νικητήρια σχολεία της πόλης με σκοπό να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή όλων στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και συσκευασιών αλουμινίου.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε: «Μέσα από το παιχνίδι και την ευγενή άμιλλα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα περιβαλλοντικά  αισθητήρια των νέων μας, να καλλιεργήσουμε το προφίλ του περιβαλλοντικά ευσυνείδητου πολίτη του “αύριο”. Θέλουμε να κάνουν την προστασία του περιβάλλοντος προσωπική τους υπόθεση, τρόπο ζωής και καθημερινή συνήθειά τους, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους. Ευχαριστούμε την εταιρεία ανακύκλωσης ΑΝΑΜΕΤ που με την ευγενική της χορηγία έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση του διαγωνισμού, αλλά και του διευθυντές των σχολείων της πόλης μας για τη θετική ανταπόκρισή τους στο πρόγραμμα και τη διάθεσή τους να στηρίξουν και αυτή την εκπαιδευτική περιβαλλοντική μας πρωτοβουλία. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη δύναμη και ευκαιρία για να ευαισθητοποιούμε τους νέους σε ζητήματα περιβάλλοντος. Αυτή είναι η σταθερή στόχευσή μας, αυτό πράττουμε και μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ευριπίδης Κορρές παρουσίασε διεξοδικά τα στάδια του προγράμματος, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τα έπαθλα και τα βραβεία σε σχολικό εξοπλισμό που περιμένουν τα πρώτα 10 σχολεία, αξίας από 3.000 ευρώ έως 400 ευρώ για την πρώτη πεντάδα, και 100 ευρώ για κάθε σχολείο που θα καταταγεί μετά το 5ο. Στα νικητήρια σχολεία θα απονεμηθούν, επίσης, κύπελλα (1ο – 5ο), μετάλλια (6ο – 10ο) και αναμνηστικές πλακέτες για όλα τα σχολεία που θα καταταγούν, ενώ σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά.

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης θα έχουν τοποθετηθεί από την ΑΝΑΜΕΤ σε όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η οποία και θα έχει την ευθύνη για το άδειασμά τους και τη ζύγιση των ποσοτήτων.

Για πληροφορίες και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον Σχολικό Διαγωνισμό WE GO GREEN Μαρούσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην επιλογή maroussi.wegogreen.gr στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου www.maroussi.gr όπως και στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» μέσω smartphone (Android και iOS) και μέσω υπολογιστή στην ιστοσελίδα politis.maroussi.gr.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει σε ειδική εκδήλωση με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up